Orbánnál még mindig nem jött át a csirkefarhát: Jakab egy 11 ezer lájkos kommenttel segített be

Orbánnál még mindig nem jött át a csirkefarhát: Jakab egy 11 ezer lájkos kommenttel segített be

Úgy néz ki, az elvártnál kicsit nagyobb bonyodalmat okoz a kormányzat kommunikációs stábja számára Orbán Viktor által tegnap bejelentett élelmiszerár-stop. Azt ma Gulyás Gergely a kormányinfón ismerte el, nem egyeztettek a kiskereskedelmi szervezetekkel, és nem is kompenzálják őket, sőt mára az is kiderült, szintén a kancelláriaminiszter jóvoltából, hogy

Orbán Viktor rosszul(!!!) mondta,

és nem 6, hanem 7 termék esetében lesz árstop - tehát lemaradt a csirkefarhát.

Jellemző a fejetlenségre, hogy a miniszterelnök néhány órával ezelőtt még olyan képet osztott meg,

amelyen nem szerepel az amúgy egy szerencsés országban ismeretlen csemege, a csirkefarhát.

Persze, hogy is várhatnánk el Orbán Viktor Facebook-oldalának kezelőitől, hogy tisztában legyenek a részletekkel, ha arról még nem jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben (sem). 

Az pedig egy másik kérdés, hogy vajon mekkora haszna lehet Orbán Viktor árstopjának az egyes emberek szintjén - ez főleg annak tükrében fontos felvetés, ha tudjuk, Orbánék nem konzultáltak erről szakmai szervezetekkel korábban. 

"Ma reggel elmentem a boltba, és megnéztem, mit jelent ez a valóságban. Kristálycukrot ma 255 forintért vettem. Októberben 261 forint volt. A liszt ma 159 forintba került. Októberben 203 forintba. A tejért ma 249 forintot fizettem. Októberben 286-ot kellett. A csirkemell kilója 1469 forintba került. Októberben 1600 forintba. Egyedül sertéscombot nem találtam olcsóbbat. Ma 1439 forintot kértek érte, októberben 20 forinttal kevesebbet.

Miniszterelnök úr tehát drágulást jelentett be. Előre megyünk. Árakban. Időben meg hátra.

Köszönjük a hatalmas segítséget így a Fidesz-kormány utolsó két hónapjára."

Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezzel a kommenttel segített be a helyzetértékelésbe, amire eddig 11 ezer lájk érkezett, és több mint nyolcszázan válaszoltak is rá.