Jakab: a különadókat te fogod megfizetni, miközben a Fidesznél folytatódik a habzsi-dőzsi

Jakab: a különadókat te fogod megfizetni, miközben a Fidesznél folytatódik a habzsi-dőzsi

Orbán bejelentette, különadót vet ki a multikra, hogy megvédje a magyar családokat. A boltok vonatkozásában ez a Lidl, a Spar, a Tesco, a Penny Market, az Aldi és az Auchan üzleteit fogja érinteni. Ugye tudjuk, hogy mi következik ebből? - tette fel a kérdést Jakab Péter friss Facebook posztjában.

A Jobbik elnöke szerint a válasz az, hogy újabb drágulás jön, a különadót pedig mi mindannyian fogjuk megfizetni.

A kormány meg vígan zsebre vágja a különadót, meg még mellé a 27 százalék áfát is. Válság ide, válság oda, lesz itt habzsi-dőzsi a Fidesznél. A magyar meg éljen túl, ahogy akar.

- emelte ki.

A magyar néppárt vezetője arról is írt, hogy

a Jobbik továbbra is azt követeli, hogy a kormány azonnali hatállyal engedje el az alapvető élelmiszerek áfáját, egyúttal garantálja azt is, hogy a kedvezményt ne a kereskedők nyeljék be, hanem az jusson el a vásárlókhoz.

"Hagyjunk több pénzt az embereknél, hogy túl tudják élni a válságot, ez most a legfontosabb" - zárta bejegyzését Jakab Péter.

Néhány napja a Jobbik alelnöke, Z. Kárpát Dániel egy konkrét tervet is vázolt annak kiküszöbölésére, hogy a kereskedők ne trükközhessenek és ne nyelhessék le az áfacsökkentést. A komplex javaslatról ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Z. Kárpát Dániel: nulla százalékos áfát és árcsökkenést követel a Jobbik a válság miatt

Nulla százalékos áfát és árcsökkenést követel a Jobbik! címmel tartott online sajtótájékoztatót Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, aki arról beszélt, az előttünk álló válság miatt nem véletlenül állt elő pártja az alapvető élelmiszerek áfatartamának csökkentésével, most pedig már egyenesen az 5 százalékos helyett a nulla százalékos áfakulcs alkalmazását javasolják.