Egységben Magyarországért: Elég a Putyin-féle strómankodásból és a szélsőjobb finanszírozásából!

Egységben Magyarországért: Elég a Putyin-féle strómankodásból és a szélsőjobb finanszírozásából!

Az Egységben Magyarországért sajtóközleményben szólította fel arra a miniszterelnököt, hogy adjon magyarázatot arra, miért finanszírozza egy magyar bank a francia szélsőjobboldali Marine Le Pen elnökválasztási kampányát?

Az ellenzéki pártok közös nyilatkozata szerint már nemcsak Európa nyugati felén, haem saját hazájában, Franciaországban is szalonképtelen a Nemzeti Tömörülés nevű párt, ezt jól mutatja, hogy Marine Le Pen, a párt vezetője hiába folyamodott hitelért, az európai bankok elutasították. Egy magyar pénzintézet azonban kisegítette őt egy 3,7 milliárd forintos hitellel.

Az ellenzéki összefogás szerint érdekes egybeesés, hogy mindez Orbán Viktor moszkvai útjával egy időben történt, hiszen köztudott, hogy orosz bankok gazdagon finanszíroznak szélsőjobboldali mozgalmakat is.

A szélsőjobbal amúgy is szimpatizáló magyar miniszterelnök és gazdája, a Magyarországot gyarmatként kezelő, velejéig korrupt Putyin régóta dolgozik az Európai Unió szétverésén: ennek ékes bizonyítéka a magyar pénzintézet vállalhatatlan tranzakciója. Úgy fest, a korábban zsebre tett Orbán ezúttal is szívesen asszisztált gazdája parancsához. Ha éppen az az utasítás, hogy mossa tisztára az orosz pénzt, és Putyin legfőbb európai bábjaként továbbítsa azt a hatalom körüli európai populistáknak, EU-ellenes spionoknak, szó nélkül megteszi

- fogalmaz a közlemény.

Az ellenzéki pártok emlékeztetnek arra is, hogy moszkvai útja előtt egy magyarellenes román párttal színesített madridi szélsőjobbos eseményen nyájaskodott Orbán az uniós szégyenpadon ülő mozgalmakkal, akiknek zsíros támogatást intéztet, jó eséllyel a magyar adófizetők pénzével gurigázó Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségein keresztül. 

Magyar vállalkozók nem jutnak hitelhez, az állásukat vesztett emberek álláskeresési támogatására nem jut pénz. Orbán rendszere fenyegeti a magyar tanárokat, amikor a tisztes munkakörülményeikért sztrájkolnak, de a miniszterelnököt nem érdeklik az egészségügyi szakdolgozók vagy éppen mozdonyvezetők problémái sem. Neki fontosabb a seftelés, az európai szélsőjobb finanszírozása és Putyin parancsainak végrehajtása. Követeljük a vállalhatatlan ügy magyarázatát!

- zárul a közlemény.

Orbán Viktor az Ön pénzéből, honvédségi luxusgéppel ment a madridi "EU-ellenes" pártrendezvényre

Orbán Viktor ismét egy kis luxusra vágyhatott, ezért a honvédség luxusgépén, a 607-es számú Falcon 7x fedélzetén érkezett meg Madridba - csakhogy ott nem Magyarországot képviselte miniszterelnökként, hanem csak a Fideszt, pártelnökként. Ennek ellenére magyar adófizetői pénzből utazott ki az európai konzervatív pártvezetők plenáris ülésére.