Üzent az ukrán kormány Orbánnak: sosem késő a történelem jó oldalára állni

Üzent az ukrán kormány Orbánnak: sosem késő a történelem jó oldalára állni

Az ukrán külügyminisztérium szóvivője, Oleg Nikolenko úgy látja, hogy barátságtalan lépés lenne, ha Magyarország rubelben fizetne a földgázért Oroszországnak.

Orbán Viktor szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy Magyarországnak nem okozna gondot, hogy rubelben fizessen a földgázért Oroszországnak.

Orbán azonnali tűzszünetet javasolt Putyinnak, Budapestre hívta az orosz és az ukrán elnököt

Szerdán nemzetközi sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor, ahol újságírói kérdésekre is válaszolt. A magyarok békét akarnak, és arra szavaznak, aki erre nagyobb garanciát ad - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján, melyen értékelte a vasárnapi országgyűlési választások eredményét is.

Az ukrán külügyminisztérium szóvivője, Oleg Nikolenko úgy látja, hogy ez egy barátságtalan lépés, ami alááshatja az EU egységes fellépését is.

„Ha Magyarország tényleg segíteni akar abban, hogy véget érjen a háború, így tehetik meg: ne bomlasszák tovább az EU egységét, támogassák az új oroszellenes szankciókat, biztosítsanak katonai segítséget Ukrajnának, és ne teremtsenek további finanszírozási forrásokat az orosz háborús gépezet számára” – tanácsolta Oleg Nikolenko a Reuters beszámolója szerint, amit a 444 vett észre.

„Sosem késő a történelem jó oldalára állni”

– tette hozzá a szóvivő.