Örvendezzünk: pandaikrek születtek Makaón

Ikerkölykei születtek vasárnap Makaón a Hszinhszin nevű óriáspandának - jelentették a Kínához tartozó térség illetékesei.

Makaón először születtek óriáspandabocsok. Hszinhszin helyi idő szerint vasárnap kora délután adott életet a kölyköknek, amelyek közül az egyik 135 grammal, a másik 53,8 grammal jött világra.

Az állatorvos szerint az anyaállat és a nagyobb kölyök jól van, ám a kisebb intenzív kezelésre szorul rendkívül alacsony súlya miatt. A pandacsalád állapotát napi 24 órában, folyamatosan figyelik. A kölykök nemét még nem állapították meg.

A nőstény óriáspanda, Hszinhszin és a hím Kajkaj a szecsuáni óriáspanda-rezervátumból került Makaóra. A kínai központi kormány ajándékai tavaly éppen gyereknapra érkeztek a különleges státuszú területre, és ugyanazt a nevet kapták, mint a 2010-ben Kínából Makaóra került pandapár, amelyek közül a nőstény tavaly nyáron pusztult el, a hím állatot pedig máshová szállították. Az egyedül Kínában honos óriáspandák a világ legveszélyeztetettebb állatfajai közé tartoznak; 2013 végén 1864 élt közülük vadon, 375 pedig fogságban.