Összecsapások India és Pakisztán között

Kasmír tartományban legalább hét ember meghalt, további 14 megsebesült.

Az utóbbi időben fokozódtak a határvillongások a két atomfegyverrel rendelkező szomszédos ország között, annak ellenére, hogy biztonsági szakértőik a legmagasabb szinten tartanak találkozót augusztus 23-24-én Újdelhiben.
 
Niszar Ahmed Vani, a Dzsammu és Kasmír indiai szövetségi állam téli fővárosától, Dzsammutól mintegy 240 kilométerre északra lévő Puncs járás tisztviselője elmondta, hogy öt civil, köztük egy 12 éves gyerek meghalt, kilenc megsebesült a pakisztáni ágyúzásban.
 
Pakisztáni részről azt állították, hogy két civil meghalt és öt megsebesült az indiai részről becsapódó lövedékektől.
 
A két ország között pénteken robbant ki heves akna- és ágyútűz, a pakisztáni  függetlenség napi ünnepen, egy nappal azelőtt, hogy India is megemlékezett a brit gyarmati uralom végéről.
 
Kasmír fel van osztva a nagyobbrészt hinduk lakta India és a zömmel muzulmán lakosságú Pakisztán között. 1947 óta, amikor India függetlenné vált, és Pakisztán létrejött, a két ország három háborút vívott egymással, ebből kettőt Kasmírért. Legutóbb 2003-ban kötöttek fegyverszünetet, de azóta is gyakoriak a fegyveres villongások a határ mentén.