Oszlatni már nagyon tud a magyar rendőrség

Több mint negyven embert állított elő a rendőrség szombatra virradó éjszaka. Harmincan megsérültek, köztük számos rendőr. Ment a könnygáz rendesen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleményében azt írta: a rendbontók közül tizenöten, a rendőrség állományából tizenheten sérültek meg. Hat rendőrt kórházban ápolnak. A garázda szurkolók 21 szolgálati járművet és egy vízágyút is megrongáltak.
   
Mint kiemelték: a Groupama Arénában megrendezett mérkőzés rendőri biztosítása során a rendőrség "azonnal reagált" a nagy létszámú szurkolói rendbontásra. A nem végleges összesítés szerint a rendőrség 42 embert állított elő többségében garázdaság, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt - olvasható a rendőrségi közleményben.
   
A gól nélküli döntetlennel végződött Eb-selejtező során több atrocitás történt a környéken. A "zavargásokat" nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a Groupama Arénánál.

A tegnap délutáni és esti fejleményekről tekintse meg Béli Balázs által készített képgalériánkat.