Pakusza Zoltán dokumentumokkal cáfolja a Fidesz állításait

A jobbikos képviselő nem hagyja magát a perecesi nevelőintézét ügyében.

A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta, nem szereti a sárdobálást, ezért pusztán a tényekkel kívánja cáfolni a Fidesz állításait, hogy a lakók eldönthessék, kinek van igaza. A Fidesz a héten azt állította, hogy Pakusza nem adott le fejlesztési terveket, nem foglalkozik a körzetével.

Ehhez képest a sajtótájékoztatón a jobbikos politikus bemutatta mind a 2015. évre, mind a 2016. évre leadott fejlesztési elképzeléseit, melyeknek egyik központi témája pontosan a felszíni csapadékvíz-elvezetés, de szerepel benne járdafelújítás, aszfaltozás, kerékpárút építés. Bemutatta a Pereces egészére vonatkozó felszíni csapadékvíz-elvezetés tanulmánytervét is, emlékeztetve, hogy ezt már 2008-ban is kezdeményezték helyi civilek, az előző ciklusban pedig a Jobbik is kérte a megvalósítását, amelyet követően a patakmeder terveinek elkészítése, majd kivitelezése lett volna a következő feladat.

Pakusza kiemelte: pont a jelenlegi fideszes vezetés volt, amely Perecest nem nyilvánította kiemelten fejlesztendő területnek a 2014-ben elfogadott településfejlesztési stratégiában, amely ellen akkor még listás képviselőként tiltakozott a Jobbik a közgyűlésben. Ennek ellenére a legerősebb ellenzéki párt képviselője a 2016-os költségvetéshez 6 módosító indítványt nyújtott be, de a Fidesz valamennyit leszavazta.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=v2HlAQ-j19c&feature=youtu.be]

„Azt gondolom, ezen tényekből pontosan látszik, ki szeretne tenni a kiliáni, perecesi ,bulgárföldi és Tátra utcai lakókért, és ki az, aki csak politikai hatalma megtartására használja őket”

- zárta mondandóját a Jobbik képviselője.