PSZ: 60 pedagógus halt meg koronavírus-fertőzésben

PSZ: 60 pedagógus halt meg koronavírus-fertőzésben

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezete elnöke az ATV stúdiójában beszélt a tanárok nevelők, óvónők járványügyi érintettségéről. Ezzel összefüggésben mondta, hogy hivatalos adatok nem állnak rendelkezésre, de a szakszervezeti vezető szerint eddig 60 tanár hunyt el a járvány következtében.

Úgy vélte, a korlátozások miatt a közelgő érettségire több forgatókönyvvel kellene előállnia a kormánynak, hogy a diákok, szülők, tanárok pontosan tudják, mi vár majd rájuk, hogyan készüljenek.

Szabó Zsuzsa beszámolt arról is, hogy egy budapesti kerületben és egy nagyvárosban több száz tanárt kérdezett meg egy gyors kérdőív formájában. A válaszadók 60 százaléka azt mondja: amíg nincsenek beoltva és nem alakult ki a teljes védettség, valamint, amíg a gyerekek nem védettek, addig nem szabad az oktatást visszaengedni a tantermekbe. A kérdőívből az is kiderült, hogy a megkérdezett pedagógusok több mint 70 százaléka tartja fontosnak az oltást

A PSZ elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy nem csak a tanárok miatt fontos az oltás, hanem a gyerekeknek és az ő családtagjaiknak is. Szabó Zsuzsa szerint addig nem lehet megnyitni az iskolákat, amíg a pedagógusok nincsenek beoltva.