Támogatja a Jobbik az új pedofilellenes törvényt

Támogatja a Jobbik az új pedofilellenes törvényt

Mint ismert, pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz az Országgyűlés elé a gyermekek védelméért és az elkövetők súlyosabb büntetéséért. Eszerint létre kellene hozni egy kereshető nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt, ami a frakcióvezető szerint sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek. 

A Fidesz az elmúlt években mégis több alkalommal is leszavazta az ilyen javaslatokat, vagy nem támogatott olyan ellenzéki javaslatokat, amelyek a pedofilok szigorúbb büntetését célozták. Emellett a közelmúltban még a pedofil-nyilvántartás ötletét sem fogadták szívélyesen.

Tényleg a pedofilok szigorúbb büntetéséért küzd a Fidesz?

Ahogy arról beszámoltunk, pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz az Országgyűlés elé jövő héten a gyermekek védelméért és az elkövetők súlyosabb büntetéséért. Ezt a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté írta kedden Facebook-oldalán. Eszerint létre kellene hozni egy kereshető nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt, ami a frakcióvezető szerint sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek.

Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta, hogy a csomagban azt is szívesen látnák, ha lehetőség lenne a pedofilok, azaz az „emberi szörnyek” esetében a kémia kasztrációra is.

A jobboldali néppárt politikusa „emberi szörnyetegeknek” és „két lábon járó fenevadaknak” nevezte a pedofilokat, akik kapcsán úgy vélte, hogy az ilyen borzalmakat elkövető embere minél inkább és hosszabb ideig legyenek elzárva a társadalomtól.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz javaslatai tartalmazzák azokat az intézkedéseket, amelyeket korábban éppen a Jobbik nyújtott be, személyesen éppen Ander Balázs tartott e téméban tavaly sajtótájékoztatót. Ilyen például az úgynevezett pedofil nyilvántartás.

Erre lehetőséget teremt egy olyan uniós irányelv is, amelynek értelmében számos nyugati, demokratikus országban ennek meg van a jól bevált rendszere.

Kocsis Máté javaslatának azonban hiányosságait is látja, szerinte ugyanis szexuális bűnelkövetők egyik alternatív kezelési módja kimaradt, az úgynevezett gyógyszeres kezelés, azaz a kémiai kasztrálás lehetősége. Ander elmondta, hogy Németországban, Angliában és Lengyelországban is lehetővé teszi a jogi környezet, hogy ezt a megelőző lehetőséget alkalmazzák.