Figyelem! - Pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz

Kocsis Máté, Fidesz
Koszticsák Szilárd / MTI

Pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz az Országgyűlés elé jövő héten a gyermekek védelméért és az elkövetők súlyosabb büntetéséért - írta Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté Facebook-oldalán.

A képviselő elmondta, hogy a törvénycsomag első pontja szerint létre kell hozni egy kereshető nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt. Ez a frakcióvezető szerint sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek.

"Minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak"

- írta a frakcióvezető.

Demeter: nem tiltották el a gyermekek közeléből Kaletát, mert a Btk. szerint ők nem sértettek

Kaleta Gábor volt perui magyar nagykövet 19 ezer pedofil felvételt tárolt hivatali laptopján, mígnem egy kiterjedt külföldi nyomozás lebuktatta. A magyar kormány igyekezett eltussolni az ügyet, majd miután ez a sajtó miatt nem sikerült, a bíróság és az ügyészség is kiegyezett egy csekély, mindössze 540 ezer forintos pénzbüntetéssel, valamint egy felfüggesztett szabadságvesztéssel.