Perecesen győzött a Jobbik és a miskolciak összefogása

A Jobbik önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, ahogy pár éve, amikor Kriza Ákos és csapata európai kulturális cigányközpontot akart létesíteni Miskolcon, úgy most is meghátrálásra késztették a miskolciak és a Jobbik a városvezetést: nem lesz nevelőintézet Perecesen.

A politikus felidézte: az elmúlt hetekben mind a Közgyűlésen, mind hivatalos levélben, mind a sajtón keresztül feltette a városvezetésnek a kérdést, hogy igaz-e a hír, miszerint Perecesre nevelőintézetet költöztetne a Fidesz. Az önkormányzat egyetlen egyszer sem volt hajlandó cáfolni mindezt, álláspontján pedig csak azután változtatott, hogy a városrész civil szervezetei is tiltakozásba kezdtek.

„Nem lehet elfelejtkezni arról, hogy a regisztrált bűncselekmények nagy számban köthetőek a városban működő nevelőintézetekhez, mely folyamatos kockázati tényezőt jelent.”

- mondta egy korábbi sajtótájékoztatóján egy alsózsolcai rendőrségi beszámolót idézve Pakusza.

Pakusza elmondta: köszöni a lakók egységes kiállását, a Fidesznek pedig azt üzente, legközelebb szakmailag felkészültebb képviselőket állítsanak ki a nyilvánosság elé, mert – mint fogalmazott – annyi butaságot rég nem látott összehordani, mint amennyit Novák Józsefné és Deák Bárdos Mihály mondott, akik a bentlakásos iskolát összekeverték a nevelőintézettel. Pakusza szerint ez olyan, mintha valaki összekeverné a kollégiumot a börtönnel.

A politikus végezetül jelezte: Kiss Gábor alpolgármester úr hivatalos válaszát továbbra is várja az ügyben, a perecesiek, kiliániak, és bulgárföldiek kiállását pedig köszöni. Mint mondta: ez az ő győzelmük.