Pesty László Magyar Péterről: Egy csontprofival állunk szemben, egy feketeövessel

Pesty László Magyar Péterről: Egy csontprofival állunk szemben, egy feketeövessel

A Fideszből tavaly nyáron kiszóló, a NER-es „orkokat”, illetve a „Lölő-jelenséget” kritizáló filmrendező 95 százalékban egyetért a TISZA Párt vezetőjével, de azért a Fideszre szavazott. Bevallotta, szokott Magyar Péterrel beszélgetni.

Pesty László filmrendező, producer, a Pesty Fekete Doboz és a Gerilla.hu alapítója szerdán a Kluburádió Megbeszéljük című műsorának vendége volt. A műsorvezető Bolgár György arról kérdezte, hogy mennyiben változott az álláspontja azzal kapcsolatban, amit közvetlenül Magyar Péter színrelépése után mondott, miszerint 95 százalékban egyetért Magyar Péterrel.

„Tartom a 95-öt, ha már pókerezünk, de nem emelek.”

Az ősfideszes filmes első sorban örült azért örült, amikor Magyar Péter februárban feltűnt, mert végre érkezett a rendszeren belülről egy valódi „politikai aktor”, aki nála rátermettebb, erősebb, és nagyban fogja csinálni, amit ő tavaly júliusban Tusványoson elkezdett. Hangsúlyozta: Magyar szimpatikusan bátor kijelentéseket tesz. Az 5 százaléknyi kétséget az okozza benne, hogy nem biztos benne, hogy Magyar Péter be fogja-e tudni bizonyítani ezeket a rendkívül súlyos vádakat.

Akik furcsa dolgokat művelnek a közpénzzel, a csekély tíz és húsz és száz milliárdokkal igy keddről szerdára, azokat szeretném kívül tudni és egy tiszta pártot látni.

Pesty nem abban érez első sorban ellentmondást a TISZA Párt vezetőjével, hogy míg ő a Fideszt reformálná meg – ahogy fogalmazott: „a Fidesz testén élősködő piócákat kéne levágni onnan” –, addig Magyar Péter viszont a Fidesz és az egész Orbán-rendszer eltakarítását tűzte ki célul, hanem abban, hogy számára nem elfogadható minden a TISZA EP-listáján található jelölt, mert sokukat globalistának tartja.

A globalizmus arról szól, hogy jön át a tengeren túlról, Brüsszelt már elfoglalta, és egyenruhába akarja bújtatni a világot.

Pesty azért Bolgár felvetésére azt elismerte, hogy a globalizmus nemcsak nyugatról, hanem keletről is jön.

Pesty László szerint, amikor Magyar Péter azt mondja, hogy most jön az új rendszerváltás, az olyan, mintha azt mondaná, hogy „na most jön az új mohácsi vész, amit majd megnyerünk”.

Ne tessék a rendszerváltást tőlünk elvitatni, akik csináltuk. Lehet, hogy nagyon rosszul sikerült a rendszerváltás, de az állampárt, az MSZMP ’90-ben megváltozott, többpártrendszer lett és piacgazdaság.

Ha nem lett volna 34 évvel ezelőtt rendszerváltás, akkor ma Péter ma nem vonulhatna százezer emberrel az Andrássy úton, mert jönnének százhúszan Yamaha motorokkal a rendőrök, ahogy annak idején; gumibottal a fél bandát hülyére vernék, a másik felét pedig letartóztatnák, és mi sem beszélgethetnénk itt szabadon.

Bolgár György rákérdezett, hogy van-e személyes kapcsolata Magyar Péterrel. Pesty László egyértelműen azt válaszolta, hogy „természetesen van”, szoktak beszélni.

Pesty László végszóként kijelentette, hogy június 9-én 100 százalékban a Fideszre szavazott. „Ez lehet, hogy kognitív disszonancia, de tény.” Megjegyezte: számára nosztalgikus, hogy néha milyen körülmények között kell találkozniuk, hogy elkerüljék, hogy kihallgassák őket.

(Címlapkép: Pesty László Ópusztaszeren 2020. augusztus 18-án. MTI/Rosta Tibor)