Magyar Pétert és a Tiszát elsöprő többséggel vették fel az Európai Néppártba

Magyar Pétert és a Tiszát elsöprő többséggel vették fel az Európai Néppártba

A hazai ellenzék vezető pártjává vált formáció vezetője azonban csak fél évre megy ki Brüsszelbe, azután szimpatizánsainak újból meg kell erősítenie szavazás útján, hogy EP-képviselő maradjon majd.

Felvették az Európai Néppártba (EPP) a Tisza Pártot, s így az azt vezető Magyar Pétert is - számolt be erről közösségi oldalán az ellenzéki politikus. A közel 30 százalékos párt élén álló, formálisan alelnöki tisztét ellátó Magyar a Facebookon azt írta:

A néppárti frakció 97 százalékos támogatással felvette a TISZA Párt képviselőit Európa legerősebb politikai csoportjába.

"Ahogy a felszólalásomban elmondtam, ez egy különleges pillanat hazánk és a Néppárt számára is. Külön örülök annak, hogy a döntésre az Európai Parlamentnek abban az épületében került sor, amelyet Antall József magyar miniszterelnökről neveztek el" - fogalmazott a párt arca és listavezetője, akit támogatói többsége az EP-mandátumának felvételére ösztönzött egy online szavazás során.

“A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez…”

- idézte a minden magyar által ismert műből Magyar Péter.

Az Európai Néppárti Képviselőcsoport kedden hivatalosan is úgy döntött, hogy 14 új európai parlamenti képviselőt fogad a soraiban – jelezte a pártszövetség a honlapján. Köztük a hét tiszás képviselőt.

Magyar Péteren kívül az EP-be, azaz Strasbourgba tart még Dávid Dóra, Tarr Zoltán, Kulja András Tivadar, Lakos Eszter, Gerzsenyi Gabriella és Kollár Kinga is. Ugyanakkor a KDNP kilép a néppártból és annak frakciójából.

Viszont a magyarországi ellenzék vezető pártjává vált formáció vezetője utóbb azt is elárulta,

csak fél évre megy ki, azután szimpatizánsainak újból meg kell erősítenie szavazás útján, hogy EP-képviselő maradjon majd.

(Címlapkép: Magyar Péter - Facebook)