Itt az újabb béruniós plakát - az üzenet egyszerű: "Írjuk alá mindannyian!"

Csak így lehet hatékony a faltörő kos.

Mint az ismert, a Jobbik augusztus 20-án jelentette be, hogy megkezdődik hazánkban a béruniós aláírásgyűjtés. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság érdemben foglalkozzon a kezdeményezéssel, 1 millió támogató szignót kell összegyűjteni a résztvevő tagállamokban, de Vona Gábor, a legerősebb ellenzéki párt elnöke hangsúlyozta, nem a minimumra kell törekedni, minél nagyobb a támogatás, annál többet ér Kelet-Közép Európa országainak a szava. Csak így lehet hatékony a faltörő kos.

Bulgáriában is elindult az aláírásgyűjtés a bérunióért

Szeptember 1-én, pénteken Gyöngyösi Márton és Mihail Petrov, a Béruniós kezdeményezés bolgár képviselője a bolgár parlamentben bejelentette, hogy Bulgáriában is megkezdődik az aláírásgyűjtés. A nagy sajtóérdeklődés mellett zajló rendezvényen egy újabb bolgár párt is támogatásáról biztosította a kezdeményezést.

Ebben a folyamatban segít az a magánszemély által elindított reklámkampány is, amely a bérunió üzenetére hívja fel a figyelmet.

Sajnálatos módon, mivel az Orbán-kormány és a magát baloldalinak nevező pártok sem támogatják az egyenlő munkáért egyenlő bért elvét, ezért a kezdeményezés nem jelenik meg sem a közszolgálati, sem pedig a kormányzati hirdetésekből fenntartott ellenzéki orgánumokban sem.

A kezdeményezést Unió-szerte online is lehet támogatni, de a Jobbik standjainál is alá lehet írni a brüsszeli és a magyar jogszabályoknak megfelelő gyűjtőíveket - mint ahogy azt tette az LMP korábbi társelnöke, Schiffer András is.

(Amennyiben találkozik az új plakáttal, fényképezze le, és küldje el a fotót a szerk@alfahir.hu címre!)