700 tanár szünteti be a munkát pénteken

700 tanár szünteti be a munkát pénteken

A tiltakozásba bekapcsolódó intézmények többsége fővárosi, de már vidéki iskolákban is egyre több pedagógus szünteti be a munkát határozatlan időre.

A hvg.hu beszámolója szerint a tiltakozásba bekapcsolódó intézmények többsége fővárosi, de már vidéki iskolákban is egyre több pedagógus szünteti be a munkát határozatlan időre. Több iskola ki sem nyit már pénteken.

A Tanárok a tanárokért csoport tájékoztatása szerint az országban csütörtök estig 697 pedagógus jelezte 71 iskolából, hogy részt vesz a határozatlan idejű munkabeszüntetésben. A tiltakozáshoz még késő este is csatlakoztak újabb intézmények és tanárok.

Nem nyit ki pénteken a Vörösmarty Gimnázium sem. Itt a tanárok 90 százaléka megtagadta a munka felvételét, miután egyik kollégájukat is érintette a szerdai kirúgás. December 1-én és másodikán is rendkívüli szünetet rendelt el az intézményvezető.

Pénteken a budapesti Eötvös József Gimnázium bejáratát diákok zárják el, a Karinthy Gimnázium pedagógusai pedig kirúgott kollégáikkal együtt a Külső-Pesti tankerület épülete elé vonulnak.

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola tantestületének többsége is csatlakozik a szolidaritási megmozdulásokhoz. Pénteken nem tartanak órákat és reggel 8-kor az Érdi Tankerületi Központ elé vonultak.

A kirúgások miatt szombaton, délután öt órára tüntetést szervezett a Tanítanék Mozgalom a Klebelsberg Központ épülete elé. A szervezők szerint

a tankerületi vezetőknek számot kell adniuk: miért nem akadályozták meg, hogy Pintér Sándor véghez vigye a megtorlásokat és kirúgassa a tanárokat?

December 8-ára újabb országos sztrájkot hirdetett a PDSZ.