A TEK szerint Polt Péter szabályosan foglalta el a buszsávot amikor térképet vásárolt

A TEK szerint Polt Péter szabályosan foglalta el a buszsávot amikor térképet vásárolt

Belső vizsgálat nem indokolt, minden szabályos volt

- reagált a Népszava megkeresésére Polt Péter legfőbb ügyész szállításáért és védelméért felelős Terrorelhárítási Központ (TEK).

Polt Péter sajátos közlekedési morálról tett tanúbizonyságot, amikor a legfőbb ügyész nemrég a buszsávban parkolt le az őt szállító autó és a kísérőkocsi, amíg a vádhatóság vezetője térképet vásárolt.

A TEK szerint nincs semmi kivetnivaló a buszsávos parkolásba. Álláspontjuk alapján a KRESZ  vonatkozó szabályai szerint a megkülönböztető jelzést használó járműveknek buszsávban is legálisan várakozhatnak.

A napilap megkereste a Legfőbb Ügyészséget, amely figyelmen kívül hagyta azt a kérdésüket, hogy magán- vagy hivatalos ügyben járt-e az üzletben Polt Péter. Minden más kérdés elől pedig azzal tértek ki, hogy Polt Péter védelmével kapcsolatban a TEK az illetékes.

Azonban a terrorelhárítás sem volt bőbeszédű. Nem válaszoltak kérdéseink többségére, így például arra sem, hogy a múlt évben hány alkalommal látták indokoltnak a legfőbb ügyész megerősített védelmét, kíséretét.

A Népszava szerint ugyanakkor felmerül a kérdés, megengedhető-e, ha a védett személy esetleg épp magánügyet intéz. A TEK szerint azonban ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy magán- vagy hivatali ügyben álltak-e meg. 

Úgy fogalmaztak: "Személyvédelmi szempontból nincs jelentősége annak, hogy a védett személy hivatali tevékenységével összefüggő, vagy magánprogram keretében történik a védelem végrehajtása, a védett személyt megillető védelem generális, napszaktól és tevékenységtől független”.

Mindezek nyomán közölték, hogy az ügyben vizsgálatot sem indítottak.