Révi Attila: Béremelést a közszolgálatban dolgozóknak!

Révi Attila: Béremelést a közszolgálatban dolgozóknak!

A kormány által benyújtott törvénymódosítás a polgármesterek illetményének jelentős növelését célozza, miközben a köztisztviselők és a közalkalmazottak bérezésének tarthatatlanul alacsony szintje továbbra sem változik - hívta fel a figyelmet a Jobbik alelnöke.

Ez az egyenlőtlenség súlyos társadalmi feszültségeket okozhat, hiszen egy település működése nem csupán a polgármester munkáján múlik, hanem azon a sok száz háttérben dolgozó szakemberén is, akik nap mint nap biztosítják a közszolgáltatások zavartalan működését - írja közleményében Révi Attila.

Az önkormányzati képviselő kiemelte:

Amíg a kormány jelentős fizetésemelést tervez a polgármestereknek, a köztisztviselők és a közalkalmazottak bére 2008 óta változatlanul 38.650 forintos alapból indul.

Hozzátette azt is, hogy az önkormányzati dolgozók méltatlan helyzetben vannak: sokan hónapról hónapra élnek, és vidéken egyre kevesebb szakember marad a települések működtetésére.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom radikális béremelést javasol a közszolgálatban dolgozóknak, mert úgy véljük, hogy mindenki, így a mindennapi közszolgáltatásokat biztosító munkavállalók is megérdemlik a megbecsülést

- zárta sorait az ellenzéki párt politikusa.

(Címlapkép: MTI)