Csak a szokásos: újabb több milliárdos támogatást adott a kormány egy multinak

Csak a szokásos: újabb több milliárdos támogatást adott a kormány egy multinak

A Napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatok között, hogy 2021 és 2025 között 5 milliárd 348 millió forintot biztosít az „Elektromobilitás Fejlesztő Központ létrehozása a Robert Bosch Kft.-nél” című kutatás-fejlesztési projekt részére. Az összegből 1 milliárd 504 millió forint az idei költségvetést terheli. Az innovációért és technológiáért felelős miniszternek az év végéig kell előterjesztést készítenie a támogatás további ütemezéséről.

A multi támogatásán kívül ugyanakkor támogatáshoz jut Kisvárda és Vecsés is.

A kisvárdai víziközmű-hálózat fejlesztésére 3 milliárd 863 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Ebből az idei költségvetést 1 milliárd 109 millió forint terheli, a pénz nagyobb része a jövő évi büdzsében szerepel.

Ha már Kisvárda: friss hír, hogy 112 millió forintért cserélik ki a három éve átadott, 2,5 milliárdos kisvárdai stadion gyepét.

Megérte: 112 millió forintért cserélik a három éve átadott, 2,5 milliárdos kisvárdai stadion gyepét

A megbízáshoz ezúttal teljesen új arcok fértek hozzá, mint akik eddig nyerték el a munkákat a szabolcsi kisvárosban - írja az Mfor.hu. Mint ismert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, mindössze 16 ezer fős Kisvárdán eredetileg 120 millió forintért terveztek stadiont építeni, a beruházás azonban végül 2,5 milliárdos projektté nőtte ki magát, ami végül 2018 augusztusában készült el.

A vecsési tanuszodára 1 milliárd 415 millió forintot adnak, amiből az idei rész 349 millió. Az uszoda a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül.