Róna Péter: Szavazz rám és a 8-as listára azért, hogy Ti nyerjetek!

Róna Péter: Szavazz rám és a 8-as listára azért, hogy Ti nyerjetek!

A Jobbik EP-listavezetője többek közt azért küzdene, hogy a kormányzati korrupció miatt megrekedt EU-s pénzeket közvetlenül az önkormányzatokhoz lehessen hazahozni.

Hatalmas a tét, még nincs késő, hogy szavazz! Hozzuk haza együtt az állami korrupció miatt megrekedt uniós forrásokat közvetlenül az önkormányzatokhoz! Szavazz rám, a 8-as listára azért, hogy Ti nyerjetek!

– szólított fel Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok független EP-listavezetője vasárnapi Facebook-posztjában.

Voksok leadva

Miután leadta szavazatait, az oxfordi jogász- és közgazdászprofesszor egy másik, ma közzétett bejegyzésében azt írta:

"Én már szavaztam, most rajtatok a sor! Minden szavazatra szükség van, itt az idő a változásra! Normális Magyarországot, európai béreket!"

– fűzte hozzá Róna.

Róna Péter az Alfahírnek adott exkluzív interjújában többek között elmondja, miért érdemes a tapasztalatot és szakértelmet választani a léhűtők helyett ma a szavazófülkében. Szerinte az EP-választás legfőbb tétje valójában az, hogy bent maradunk-e az Európai Unióban, vagy kiesünk a 27 európai ország alkotta közösségből. Azt is elárulja, honfitársaival együtt

elege van abból az erkölcsi mocsárból, amibe süllyedtünk az elmúlt több mint egy évtized során.

Róna Péter már letett az asztalra egy átgondolt, ötpontos programot

Alább olvasható az oxfordi professzor 5 pontból álló választási programja:

„1. Az első és legfontosabb feladat – amiben a magyarok elsöprő többsége egyetért (!) –, hogy tartsuk hazánkat az Európai Unióban, és tartsuk Kínát és Oroszországot hazánkon és az Európai Unión kívül.

2. Kell egy új Alkotmány, amely megteremti egy európai értelemben vett demokrácia és jogállam alapjait, mert a jelenlegi Alaptörvény csupán a korrupció és a kézi vezérlésű egyszemélyes hatalom kézikönyve, ami nem fér bele az EU jog- és értékrendjébe, lehetetlenné teszi az unióval fennálló végeláthatatlan viták rendezését, a befagyasztott EU-s pénzek felszabadítását.

3. Vissza kell állítani a kifosztott és kivéreztetett önkormányzatok autonómiáját, független cselekvőképességét, el kell érni, hogy közvetlenül pályázhassanak az EU-s forrásokra, mert ez a kormány nem fog több pénzt kapni az EU-tól.

4. A víz már most is kincs, és egyre inkább az lesz. Sürgősen gondoskodni kell a mezőgazdaság és a lakosság vízellátásáról, elsősorban víztározók és csatornák kiépítésével egy erre a célra létrehozott nagyszabású keret felállításával, mert az éghajlatváltozás hazánkat, kiváltképp az Alföldet elsivatagosodással fenyegeti. Az éghajlatváltozásra történő alkalmazkodásra való felkészülésnek haladéktalanul meg kell kezdődnie a legmagasabb szinteken.

5. A magyar emberek életszínvonalbeli leszakadása a többi tagországhoz képest most is szembeötlő, ezért meg kell állítani az elszegényedést, az elvándorlást, a falvak kiürülését és a családok szétszakadását. Minden olyan EU-s kezdeményezést támogatunk, ami a bérfelzárkóztatást szolgálja, és ellenzünk minden olyat, ami azt hátráltatja.”

„A magyar embereknek belátható időn belül el kell érniük legalább az európai átlag életminőségét!”

– hangsúlyozta a Fideszen és az Orbán-kormányon túl a Gyurcsány-érát is bíráló Róna Péter.

(Címlapkép: Róna Péter - Béli Balázs/Alfahír)