Megszavazták: Siófok közterein nem lehet alkoholt fogyasztani

Megszavazták: Siófok közterein nem lehet alkoholt fogyasztani

Ahogy arról beszámoltunk, dr. Lengyel Róbert polgármester nem olyan rég felvetette, az élhetőbb Siófok érdekében alkohol stopot kell bevezetni a közterületeken. 

Az ötletből végül valóság lett.

Augusztus 1-jétől a strandokat és a vendéglátó egységeket kivéve a közterületi alkoholfogyasztás megtiltását kiterjesztik Siófok egész területére. A képviselő-testület 9 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el az üzletek éjszakai alkoholstopját, a közterületi szeszfogyasztás esetében 8-4 volt ugyanez az arány - szúrta ki a 24.hu

Az éjszaka nyitva tartó üzletekben – a vendéglátó egységek kivételével – augusztustól szintén betiltják az alkoholárusítást 22 és 6 óra között.

"Újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek, rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására"

– mondta a testületi ülésen dr. Lengyel Róbert.

Július 17-től augusztus 30-ig újra rendezvényterületté nyilvánították a Petőfi sétányt, ezáltal lehetővé vált biztonsági őrszemélyzet alkalmazása is.