Nem tanúsít megbánást a soroksári futónő gyilkosa

A gyanúsított néhány nappal a gyilkosság után feltűnt egy tömegrendezvényen.

A Blikk úgy tudja, a 2013. szeptemberi gyilkossággal gyanúsított, soroksári kötődésű férfi hiába bukott le, és lebeg a feje fölött, hogy élete végéig a börtönben marad, ő értesülésünk szerint ugyanúgy viselkedik, mint az utóbbi öt évben, amelyet már a rácsok mögött töltött.

A nagydarab, hosszú hajú, ezért nagy feltűnést keltő R. Szilveszter napokkal a gyilkosság után megjelenhetett egy soroksári rendezvényen.

Ott állt ez a hatalmas ember egy kisebb, általunk is ismert hajléktalannal, az arca pedig össze volt karmolva. Most, hogy látom a róla közzétett képet, biztos vagyok benne, hogy ő volt az

mondta a Borsnak egy helybéli, és állította: akkor értesítette is a rendőrséget a gyanús alakról.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ szerint egy, jelenleg is a börtönbüntetését töltő férfi DNS-mintája egyezést mutatott a megölt nő holttestén talált maradványokkal, ezek után jelentette be a rendőrség, elfogták a soroksári futóként emlegetett Krisztina gyilkosát.

Negyvenéves, büntetését töltő férfit gyanúsítanak a soroksári gyilkosság elkövetésével

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a férfi a gyilkosság helyszínének közelében töltötte gyerekkorát, majd asztalosnak tanult, de nem dolgozott a szakmájában, később hajléktalan lett, lopásokból tartotta fenn magát.Petőfi Attila elmondása szerint a rendőrség először a nő környezetét derítette fel, 240 embert vizsgáltak át, de ez nem hozott eredményt.

Különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt indult eljárás a most 40 éves R. Szilveszter ellen. A férfi a gyerekkorát a helyszín közelében lévő Vízisport utcában töltötte. Később hajléktalan életmódot folytatott – közölte Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztály vezetője.

A felderítés azért tartott ilyen sokáig, mert a hajléktalan életmódot folytató férfi egy hónappal a gyilkosság után víkendházakba tört be Siófokon, az egyikbe pedig be is költözött, akkor emiatt kapták el a rendőrök. 2013-ban azonban még nem volt kötelező DNS-mintát venni az öt évnél hosszabb szabadságvesztésre ítélt raboktól – ezt a szabályt csak három évvel később vezették be –, így nem állt a hatóságok rendelkezésére az ő mintája.

A gyilkos 2020-ig ülne börtönben, de ha elítélik Krisztina meggyilkolásáért is, akár életfogytiglant is kaphat.