"Kiadták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalícósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselőtársainkat"

"Kiadták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalícósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselőtársainkat"

„Az első igazán nagy felháborodásom az tavasszal volt, amikor a frakciótársaimnak - meg nekem is, csak én nem hajtottam végre - kiadták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalícósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselőtársainkat”

– mesélte az ugytudjuk.hu-nak a Fideszben töltött utolsó hónapjairól Koczka Tibor, aki miután maga mögött hagyta pártját, most a Jobbik és a Pro Savaria Egyesület támogatásával függetlenként indul Szombathely polgármesteri székéért.   

Koczka már akkor úgy vélte, hogy a másik emberi méltóságában való megalázása egyáltalán nem egyeztethető össze a keresztény konzervatív szemlélettel.

„Itt már régen nem arról van szó, hogy keresztény, konzervatív kultúra, hanem arról, hogy Hende Csabának van egy csapata és a hatalom megtartása a cél, kerüljön ez bármibe is”

– nyilatkozta, visszaemlékezve, hogy a rendkívüli közgyűlésen úgy gratuláltak, hízelegtek hol Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselőnek, hol a jelenlegi polgármesternek, Puskás Tivadarnak, mint Rákosi korában. A politikus borúlátóan megjegyezte:

„A 70-es években elég sokat jártam Erdélyben. A mai napig megvannak azok a könyvek, amikben kiadták a Ceaușescu beszédeit, amikbe még a taps helye is bele volt írva. Újra itt tartunk?”