Tálcán vitte be levágott kezét a mecsetbe egy 15 éves fiú

Blaszfémia, azaz istenkáromlás miatt vágta le jobb kézfejét egy 15 éves pakisztáni fiú nemrég. A BBC helyszíni riportjából kiderül, a muszlim fiú azt követően döntött az öncsonkítás mellett, hogy egy szertartáson esett félreértés miatt megszégyenítették a helybeliek.

A Pandzsáb tartomány egy falujában zajlott vallási esemény során a hitszónok ugyanis először megkérdezte az egybegyűlteket, hogy „Ki követi közületek Mohamedet?”, majd erre mindenki feltette a kezét. A vallási vezető ezután azt kérdezte meg, ki az, aki nem hisz a Szent Próféta tanításaiban, és ekkor a 15 éves fiú újra feltette a kezét, mert

egyszerűen félrehallotta a kérdést.

Miután ez a nyilvánvaló félreértés nem volt elegendő ahhoz, hogy mindenki megnyugodjon, a hitszónok nyilvánosan istenkáromlással vádolta meg a fiút.

Ezt követően a kamasz srác hazament, hogy bebizonyítsa a Próféta iránti szeretetét, és

levágta tévesen felemelt jobb kezét.

A szörnyű tettet ezzel a géppel hajtotta végre:

Hazamentem, majd bementem a vágógéphez, de a helyet túl sötétnek találtam, ezért elvettem a nagybátyám telefonját, hogy meg tudjam világítani a kezem. Ezután beraktam a gépbe, ami levágta – mesélte a fiú, aki ezután

egy tálcára tette levágott kezét, és visszament vele a közeli mecsetbe.

A BBC riporterének elmondta, az egybegyűlt mintegy száz ember nem mutatott különösebb reakciót, de néhányan közrefogták és elvitték a kórházba. Azóta a mélyen konzervatív felfogású helyi muszlim lakosság szinte hősként ünnepli a fiút, aki teljesen természetesnek tartja, hogy így bűnhődött meg hibájáért.

Döbbenet.