Egy magyar gyermek is meghalt a müncheni lövöldözésben

Egy 2001-ben született magyar fiú is van a pénteki müncheni lövöldözés áldozatai között.

A tárcavezető közölte: a holttest azonosítása megtörtént. A főkonzulátus kapcsolatban áll az érintett családdal - mondta Szijjártó Péter.

Hozzátette: egyelőre csak szóban tájékozatták a magyar külképviseletet arról, hogy a holttestek azonosításakor egy kettős állampolgárságú áldozatot is találtak, az írásos megerősítés még nem érkezett meg.

Münchenben péntek este egy 18 éves iráni-német kettős állampolgár kilenc embert agyonlőtt, majd végzett magával.

Mint megírtuk, a német média által eleinte szélsőjobboldalinak beállított, valójában muszlim gyilkos több mint két éve lakott Münchenben, nem szerepelt a rendőrségi nyilvántartásokban. Egyetlen pisztollyal lövöldözött. Az első riasztás nagyjából 17.50-kor futott be a rendőrséghez. Az elkövető egy gyorsétteremben kezdett lövöldözni a München északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközpontnál, majd a gyorsétterem előtt, és egy bevásárlóközpontban is lövéseket adott le.

Holttestét 20.30-kor találták meg a bevásárlóközpont közelében egy mellékutcában.

Korábbi információk szerint három-három török és koszovói, valamint egy görög állampolgár is életét vesztette a müncheni bevásárlóközpontban történt lövöldözésben. Az ámokfutás kilenc halálos áldozata között német közlések szerint három nő és öt kiskorú van, a 27 sebesült között pedig szintén vannak gyerekek.