Évtizedekre elítélt bűnözőtől vásároltak szállodát a Spanyolországba költözött Tiborcz Istvánék

Évtizedekre elítélt bűnözőtől vásároltak szállodát a Spanyolországba költözött Tiborcz Istvánék

Spanyolország egyik legnagyobb korrupciós ügyében ítélték el korábban azt az üzletembert, akinek az egykori, murciai szállodaépületét megvette a Tiborcz István érdekeltségében álló, Orbán Ráhelt kreatív vezetőként alkalmazó BDPST Group – derült ki a HVG cikkéből.

Mint arról beszámoltunk, nemrég robbant a hír, miszerint a saját lábán álló házaspár Spanyolországba költözött, a legidősebb gyereküket pedig már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába Marbellán.

Blikk: Orbán Ráhel és családja Spanyolországba költözött, legnagyobb gyereküket nemzetközi magániskolába íratták

A Blikk információi szerint Orbán Viktor legidősebb lánya és veje a spanyolországi Marbellába költözik. A bulvárlap Orbán Ráhel Instagram-posztja alapján írt erről. A szűk kör számára hozzáférhető bejegyzés szerint a kormányfő lánya, és férje, Tiborcz István mindhárom gyerekükkel a Gibraltártól 60 kilométerre fekvő városban, Marbellán fognak élni, a legidősebb gyereküket pedig már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába.

Orbán vejének érdekeltsége egy 84 szobás szállodához jutott 9,3 millió euróért. A lap azt írja: a hotel egykor annak a Juan Antonio Roca politikusnak a birtokában volt, aki politikus Marbella főpolgármesterei mellett a városi tanács várostervezési menedzsere volt, és ebben a pozíciójában mindenható ura bármely építkezésnek, amelyek engedélyezéséhez rendszerint kenőpénzen keresztül vezetett az út.

A spanyol rendőrség a Malaya-művelet keretében ugyanakkor sok más ember mellett Rocára is rábizonyították a sikkasztást, a pénzmosást és a vesztegetést: Rocát az 50 évi börtön mellett 233 millió eurós (több mint 80 milliárd forintnyi) vagyon elkobzására ítélték.

Így került a szálloda az igazságszolgáltatáshoz, amelyet évek óta árultak, és kötött ki végül a BDPST-nél.

A cikk szerint a befektetés akár jó üzletnek is bizonyulhat, az elmúlt időszakban beszakadtak Spanyolországban az ingatlanárak, leginkább a Covid miatt.

A HVG értesülései szerint ráadásul Tiborczék még további felvásárlási célpontokat is kiszemeltek.

A spanyol tengerparton egyébként Zsidai Roy három éttermet is üzemeltet.

Orbán Ráhelnek egy jól ismert magyar étteremoligarcha készíthette elő a terepet Marbellában

Nemcsak a város egykori gengsztermúltja vonzhatta Marbellába Orbán Viktor lányát, Ráhelt és családját, sokkal inkább tűnik egy tudatos üzleti húzásnak a kivándorlás. Mondhatunk akár vagyonmentést is - ha már az ellenzék annyira hangoztatja a NER-elit pénzügyi elszámoltatását. A héten robbantották a hírt, miszerint Orbán Ráhel és Tiborcz István Spanyolországba költözött.