Budapestről segítettek a tiszavasvári rendteremtést ellenző cigányoknak, de ők ellopták a pénzt

Otthagyja az egyesületet a volt MCP-s politikus.

A tiszavasvári rendteremtési program eredményeiről már több cikkben is beszámoltunk korábban.
 

"A város lakóinak szeretnénk bizonyítani" - példát mutat Tiszavasvári

"A Gyula a legjobb ember a világon! Az Isten dobta le ide, írja csak meg! A Gyuláról csak jót lehet mondani!" - mondják szinte kánonban a közmunkás cigányasszonyok, én pedig közben azon gondolkodom, hogy ha ezt leírom, elhiszik-e az olvasók.

 
A folyamatokat mindvégig ellenezte a helyi Összefogás a Bűdi Romákért Egyesület, melynek tagjai többek közt a cigányok által kezdeményezett tavaly áprilisi vitafórumon is kifejezték rosszallásukat.
 

Történelmi egyeztetés, heves vita: kritikus cigányok vs. tiszavasvári rendteremtők

Ezúttal nem a Tiszavasváriban rendet tenni igyekvők, hanem a kritikus cigányok és jogvédők tartottak terepbejárást, majd rendeztek vitafórumot a városban. Vajon sor került-e érdemi vitákra? Változott-e a véleményük a rendezvény után? Mik voltak a főbb problémáik? Állta-e a sarat a jobbikos polgármester? Beszámoló a vitafórumról.

 
Ennek szervezésében vett részt dr. Horváth Ferenc, a Roma Rendőrök Országos Egyesületének vezetője, aki korábban a Horváth Aladár-féle MCP egyik vezetőjeként is tevékenykedett. Az esemény után szorosabbra fűzte a kapcsolatot az egyesület tagjaival, komoly támogatási összegek megszerzésében is segítséget nyújtott nekik, sőt a szervezet Facebook-oldalát is ő hozta létre.
 
Ezen az oldalon tett közzé a mai nap folyamán egy bejegyzést, melyben kijelenti:
 
"Az Összefogás a Bűdi Romákért Tiszavasvári Egyesülettel a vállalkozási szerződésemet felmondtam, velük együtt, többet soha nem dolgozom!  Horváth Zoltán elnök és három társa véleményem szerint elsikkasztotta a tűzifára és élelmiszerre kapott pénzadományok egy jó részét!" 
 
Horváth azt írja, próbált békésen megválni a pénzt elsikkasztóktól, de még ők voltak felháborodva azon, hogy nem asszisztál az aljasságukhoz.
 
Horváth feljelentést tett az ügyben, és kérte az egyesület bankszámlájának zárolását is, hogy a továbbiakban ne élhessenek vissza az adománypénzekkel.
 
Az ügy pikantériája, hogy a tűzifára szánt összeg egy részét, 300 ezer forintot az Adjuk össze! nevű közösségi adománygyűjtő oldalon dobták össze jó szándékú segítők a hangzatos "Tűzifát a szív melegével!" című felhívásra.
 

Tisztelt Tiszavasváriban élő Bűdi romák! Én, dr. Horváth Ferenc a közösségszervezőtök bejelentem, hogy az Összefogás a...

Közzétette: Összefogás a Bűdi Romákért Tiszavasvári – 2017. február 15.

Dr. Fülöp Erik, a település jobbikos polgármestere szintén Facebook-oldalán kommentálta a történteket.

"Ha a Dr. Horváth Ferenc által közzétett alábbi bejegyzés igaz, akkor rendkívül kényes helyzetbe kerülhetnek a tiszavasvári Összefogás a Büdi Romákért Egyesület tagjai, hiszen Farkas Flórián (FIDESZ) nyomdokain járva, ők sem tudnak elszámolni komoly pályázati pénzekkel és adományokkal. Az egyesület tagjai voltak azok, akik leginkább támadták rendteremtési programunkat, nyilvánvalóan azért, mert egy kulturált, felzárkóztatott, beilleszkedett cigány közösségben már nem lenne lehetőség pályázati pénzeket és adományokat lenyúlni. Kíváncsian várom a folytatást. Vajon mit reagál az egyesület dr. Horváth Ferenc "coming out"-jára, valamint milyen visszaéléseket derít ki az ügyészség és a rendőrség?" - írta a városvezető.