Több szurkolót, kevesebb szigort!

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete és a klubok csapatkapitányai a stadionok elnéptelenedése okán nyílt levélben fordultak az MLSZ-hez.

A nyílt levelet változtatás nélkül közöljük.
 
„Tisztelt Magyar Labdarúgó Szövetség!
 
Előrebocsátjuk, hogy üdvözöljük és tiszteletben tartjuk a Szövetség és a Klubok mindazon törekvését, amely a labdarúgó-mérkőzések kulturált és biztonságos lebonyolítását szolgálja. Ugyanakkor sajnálattal tapasztaljuk, hogy a mérkőzéseken egyre kevesebb néző teszi tiszteletét.
Ennek oka – többek között – az is lehet, hogy talán túl szigorúak a követelmények, amelyeknek a szurkolói biztonsági ellenőrzések során meg kell felelni. Mindannyiunkat örömmel töltene el, ha telt házas mérkőzéseket játszhatnánk, mi ennek érdekében igyekszünk mindent megtenni.
Kérjük azonban az illetékeseket, hogy vizsgálják felül azokat az intézkedéseket, amelyek a törvény szigoránál is szigorúbb szabályokat szabnak, távol tartva ezáltal a szurkolók egy részét.
Természetesen mindannyiunk érdeke, hogy az oda nem való személyek továbbra se látogathassák a meccseket, de bízunk benne, hogy közösen találhatunk olyan megoldást, amely növeli a jelenlegi nézőszámot.
Budapest, 2015. március 9.
 
Tisztelettel:
A HLSZ Elnöksége és az NB I-es csapatkapitányok nevében
dr. Horváth Gábor 
főtitkár”