Tudta? Orbán Ráhel 2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben volt férjével magánúton

Alapból ez az információ izgat a legkevésbé kedd késő este, azonban Orbán Ráhel valamelyik fenti címéből kifolyólag egy képen szerepel a Bahrein-i energetikai miniszterrel, amint éppen globális energetikai kérdésekről beszélgetnek Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével valamint a Bahrein-i Olaj és a Gázügyi Hatóság (NOGA) főtitkárával.

Ön is itt töltené a magánútját?

Engem személy szerint érdekel az energetika, híve vagyok a fosszilis energiahordozók kivezetésének és szívesen meggyőzném igazamról egy olajmonarchia vezetőjét, de ha egyszer eljutnék az arab királyságba, biztos találnék egyéb elfoglaltságot magamnak, és az is valószínű, hogy nem néznének Orbán Viktor feleségének sem. Ezek viszont Orbán Ráhelnek nem sikerültek.

Bár az sem világos, hogy Orbán Viktor felesége miért lenne feljogosítva arra, hogy tárgyaljon hazánk nevében - bármiről is.

Mindegy, az MTI-hez ezeket a sorokat jutatta el Orbán Viktor lánya, Tiborcz István felesége:

"2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk.

Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság.

Orbán Ráhel"

Az alaphírre a Jobbik is reagált:

Az Orbán-dinasztia igazgatja a magyar energiaszektort?

A bahreini Nemzeti Olaj- és Gázügyi Hatóság honlapja szerint nem az illetékes magyar állami vezetők, hanem hazánk miniszterelnökének közvetlen hozzátartozói tárgyaltak a közel-keleti ország energiaügyi miniszterével. Nagy kérdés: milyen felhatalmazás alapján? Vajon Orbán Viktor immár saját uralkodói dinasztiát alapított, így családtagjai jogosultak Magyarország nevében tárgyalásokat folytatni, megállapodásokat előkészíteni? Mi a feladata akkor Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárnak vagy épp Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek?

 

És végül: vajon a magyar adófizetők fizették-e az Orbán-dinasztia útját az egzotikus országba? Ez a módszer banánköztársaságokra jellemző.