Kabinetiroda államtitkára: a kormánynak az emberek véleményére kell építenie politikáját

Kabinetiroda államtitkára: a kormánynak az emberek véleményére kell építenie politikáját

A kormánynak az emberek véleményére kell építenie a politikáját ahhoz, hogy sikeresen tudjon fellépni - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára kedden a kormánypárti M1 csatornáján. 

Tuzson Bence azt mondta, hogy a magyar emberek véleménye szerint meg kell védeni az ország határait, ezért a kormánynak - az "emberek kollektív bölcsességében" bízva - kötelessége ezt megtenni.

Az államtitkár azt mondta, olyan szabályozásra van szükség, amely megállítja a "börtönbizniszt", helyére teszi az értékeket, és az esetleges kifizetéseket a bűncselekmény áldozatainak adja.

Akik nem érzik az erkölcsi problémát ebben a kérdésben, azok tévednek vagy szándékosan figyelmen kívül hagyják, hogy alapvető társadalmi kérdésről van szó

- mondta Tuzson Bence.

Közölte: a büntetőpolitika célja az, hogy visszatartsa az embereket a bűncselekmények elkövetésétől. Ha a börtönökben otthoni körülményeket teremtenének, elvennék ezt a visszatartó erőt - fűzte hozzá az államtitkár.

Börtönbiznisz: úgy szavazták meg a törvényt, hogy nem tudják, hogyan csökkentik a zsúfoltságot

Kedden, ahogy az várható volt, a Parlament megszavazta a börtönkártérítések felfüggesztését célzó törvényjavaslatot. Az országgyűlés 139 igen, két nem szavazattal és négy tartózkodás mellett fogadta el a Varga Judit igazságügyi miniszter által beterjesztett szöveget, melynek értelmében június 15-ig nem fizethető ki börtönzsúfoltság miatt megítélt kártalanítás május 15-ig ki kell dolgozni egy szabályozást a bűncselekményekből származó károk enyhítésére és a bűncselekmények áldozatainak érdekeinek érvényre juttatására szeptember 30-ig kell a kormánynak biztosítania, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek átlagos kihasználtsága ne haladja meg a 100 százalékot.