Tuzson Bence szerint Magyarország erősödése miatt nőnek a fizetések

Olyan sokat fogunk keresni, hogy el sem bírjuk majd költeni.

Tuzson Bence felidézte, hogy jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkennek, azt azonban nem említtette meg, hogy az OECD tagállamai közül nálunk a legmagasabbak a minimálbér adóterhei.

Tuzson Bence arra sem tért ki, hogy Magyarországon még a legjobban kereső néhány százalék is legfeljebb annyit visz haza, mint egy Ausztriában dolgozó osztrák minimálbérre bejelentett takarító. Azt sem nagyon emelte ki, hogy a statisztikák szerint Magyarországon a társadalom egésze tartozik az európai eloszlás aljához. Nyilván vannak persze kivételek, például Orbán Viktor kedvenc gázszerelője, Mészáros Lőrinc vagy a helikopterező Rogán Antal.

Az államtitkár szavai szerint aki akar és tud dolgozni, ma a korábbinál könnyebben talál munkát, Magyarország pedig jó úton halad a teljes foglalkoztatottság felé. Tuzson Bence fontosnak nevezte az adózás egyszerűsítését, mivel - mint mondta - sokszor nehézkes az adminisztráció.

A társasági adó jövő évtől 9 százalékra csökkentett szintje a legalacsonyabb az Európai Unióban - közölte az államtitkár.