Új lapot indíthat a Népszabadság szerkesztősége

Murányi elmondása szerint két-három héten belül születhet döntés arról, hogy lesz-e utódja a Népszabadságnak: ha sikerül, márciusban indulhatna el az új lap.

Noha a Népszabadság hivatalosan nem is szűnt meg, valójában már csekély az esély a folytatásra, hiszen a korábbi osztrák tulajdonos Fidesz-közeli berkeknek adta el a lap kiadóját, pontosabban a Mészáros Lőrinchez is köthető Optimus Pressnek. Az eladott Mediaworks új elnök-vezérigazgatója a Habony Árpád bizalmasaként emlegetett, Magyar Idők-tulajdonos Liszkay Gábor lett.

Fideszes gyarmatosítás - a Népszabadság mellett ők uralják a 13 megyei lapot is

A 444.hu információi szerint péntek délutánig már 30 egykori, a munkavégzéstől felfüggesztett Népszabadság dolgozótól vált meg az új vezetésű/tulajdonosú Mediaworks. Az egyenkénti tárgyalások folyamatosak (igaz, hétfőn szünetet tartanak), és aki el akar menni a Mészáros Lőrinc közeli Opimus Press tulajdonába került baloldali laptól, az elmehet.A Népszabadság valamilyen formában a kormánylappal, a Magyar Időkkel fog egyesülni, és igazából Liszkay Gábor megjelenése az igazán hangsúlyos az ügyben.

Az egykori főszerkesztő azt mondta a tévének, velük senki nem tárgyalt az Optimus Press alatti folytatásról.

Az újságírók fele már egyébként is távozott, a többiek pedig új, az Orbán-kormánytól továbbra is független termék létrehozásában bízhatnak.