Újabb pedofilügy a bicskei gyermekotthonban, 11 éves kislány az áldozat

Újabb pedofilügy a bicskei gyermekotthonban, 11 éves kislány az áldozat

Orbán Viktorék éppen kezdtek volna megnyugodni, hogy megúszták a botrányt, amit az okozott, hogy kegyelmet adtak egy pedofil bűnsegédjének, erre itt az újabb ügy. Ezt az áldozatot sem védte meg a Fidesz-kormány.

Annak ellenére, hogy az Orbán Viktor vezette kormány azt ígérte, szigorú intézkedéseket vezet be a gyermekotthonok világában, egy hónapja, idén május 7-én újabb pedofil bűncselekmény gyanúja merült fel abban a bicskei intézményben, mely a kegyelmi botrányt kiváltó gyermekmegrontási esetek helyszíne volt – írta meg a Gulyáságyú Média.

A Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban portása az esti órákban megfogta a kiskorú lány fenekét és mellét.

Olyan iratok jutottak el a laphoz, amelyek szerint egy hónapja újabb pedofil bűncselekmény történt a bicskei gyermekotthon falai között. A dokumentumok szerint a megalapozott gyanú alapján 2024. május 7-én egy 11 éves kislányt bántalmaztak. Az áldozat gyermekvédelmi gyámja tett bejelentést a Bicskei Rendőrkapitányságon.

A rendőrség hatalma vagy befolyása alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szembeni szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

„A furcsa kegyelmi ügy, ez az óriási hiba lehet, hogy politikailag vagy a médiában belerondított, de attól mi még ugyanazt az utat járjuk” – idézi a Gulyáságyú Média Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőt.

A hiba megtörtént, a mi oldalunkon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs, ettől függetlenül az a dolgunk, hogy a szabályokat megalkossuk

– mondta április 14-én a fideszes a kormánybarát Hír TV Bayer-show című műsorában.

Az Orbán-kormány ekkor adta be azt a törvénymódosítást, amivel az általuk kegyelemben részesített pedofil bűnsegéd, K. Endre ügye által keltett botrány kívánták csitítani.

Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia uralkodik. Úgy tűnik, hogy az emberi ítélőképesség itt nem elegendő, ezért a jogszabályoknak is garantálniuk kell, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő

– aztán mégis előfordult.

A Gulyáságyú Média megkereste a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, a Belügyminisztériumot, illetve a Fejér (Vár)megyei Rendőr-főkapitányságot is, de érdemi választ nem kaptak. Utóbbi annyit reagált, hogy még csütörtökön válaszolni fognak.

(Címlapkép: Illusztráció)