Újabb autótolvaj bandát kapcsoltak le a rendőrök

A rendőrség honlapjának beszámolója szerint a nyomozók csütörtökön Csömörön egy Széchenyi utcai családi házban tartottak házkutatást. A házban a nyomozók megtaláltak egy pár nappal korábban Budapest XI. kerületéből ellopott gépjárművet, valamint további gépjármű azonosítók, infokommunikációs eszközök és feltehetően korábbi lopásokból származó autóalkatrészek is előkerültek. A házban N. Ákost, és K. Gábort a rendőrök elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

B. Zoltánt a nyomozók ugyanezen a napon, Budapesten a XVI., Patkószeg utcában akkor fogták el, amikor – egy szintén a XI. kerületből általa ellopott – másik autóhoz odalépett, azt kinyitotta és megpróbált vele a helyszínről elhajtani. A férfit a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A negyedik gyanúsítottra – az orgazdaság miatt körözés alatt álló - K. Andrásra a rendőrök szintén Budapesten a XVI. kerületben a Paripa utcában figyeltek fel, amikor egy általa korábban ellopott autóval leparkolt.

A rendőrök a körözött férfit felismerték és intézkedéseket tettek elfogása érdekében. Amikor a férfi észlelte a rendőrök közeledtét, egy másik gépjárművel menekülni kezdett. Menekülés közben K. András nagy sebességgel áthaladt a forgalom lassítása céljából kihelyezett sebesség lassító tárgyakon, amitől a gépjárműve kereke kiszakadt.

A férfi ezt követően bemenekült a közeli erdőbe, ahol a rendőrök percekkel később elfogták. Elfogását követően a nyomozók K. Andrást is előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk indítványozását.