Újabb terrortámadás Szomáliában

Most Szomália északi részén gyilkolt az al-Shabaab, egy ENSZ-autóbuszt robbantottak fel.

A rendőrség közlése szerint a merénylet a félautonóm Puntland régió székhelyén, Garowében történt, ahol viszonylag ritkábbak az erőszakos cselekmények. Jusuf Ali helyi rendőrtiszt szerint a pokolgépet távirányítással hozták működésbe.
 
Az internetre feltett fényképeken egy fehér kisbusz volt látható, amelynek ablakait a detonáció kitörte, tetejét pedig leszakította. Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) később azt közölte, hogy négy munkatársuk meghalt, négy másik pedig súlyosan megsebesült a támadásban.
 
Az al-Shabaab iszlamista szervezet vállalta magára a merénylet elkövetését. Sejk Abdiasis Abu Musab, a katonai műveletekért felelős szóvivő azt mondta, hogy "mi állunk a Garowében történt támadás mögött".
 
Az al-Shabaab számos terrorakciót hajtott már végre az ENSZ tisztviselői ellen Szomáliában. A robbantásos merényleteket mindazonáltal főként az ország déli részén követték el, ahol a fegyveres milícia háborút visel a központi kormányzat ellen. A múlt héten egyik merényletükben tíz ember halt meg az oktatási minisztérium épülete elleni támadásban az ország fővárosában, Mogadishuban.