Ungár: Orbán Viktor jövőbe látó képessége finoman szólva sem vizsgázott jól az elmúlt hónapokban

Ungár: Orbán Viktor jövőbe látó képessége finoman szólva sem vizsgázott jól az elmúlt hónapokban

"(...) Én értem, hogy a miniszterelnök az a fajta ember, aki annál magabiztosabb, minél kevesebben értenek vele egyet, de a jelenlegi helyzetben a kormány stratégiája nem rafinált hintapolitika, hanem a két pad között a földre esés. Része vagyunk a nyugati stratégiának, sőt, nekünk fáj a legjobban, de közben tönkreteszünk minden szövetségünket az Unión belül.

És végül: Orbán Viktor jövőbe látó képessége finoman szólva sem vizsgázott jól az elmúlt hónapokban. Nem látta a háborút, tévedett Oroszországot, tévedett az Európai Uniót, tévedett a V4-et és tévedett az Egyesült Államokat illetően. Mindenki máshogy viselkedik, más döntéseket hoz, mint arra a miniszterelnök számított. Igazi fordított-Kasszandra lett Orbán Viktorból, aki nagy hanggal és még nagyobb magabiztossággal adja elő az újabb és újabb prognózisait, és a legkevésbé sem zavarja, hogy egyik sem állja ki a valóság próbáját. Remek karriert lehet így befutni a médiában, esetleg egy podcastet vagy blogot felfuttatni, de sikeres külpolitikához kevés"

- írja Ungár Péter, az LMP társelnöke és frakcióvezetője a Facebook-oldalán válaszul a miniszterelnök ma reggeli, Kossuth Rádiós interjújára.

A zöld párt politikusának teljes bejegyzését ide kattintva olvashatják el.