Leszavazták a fideszesek az Ungár által benyújtott egykori fideszes javaslatot

Leszavazták a fideszesek az Ungár által benyújtott egykori fideszes javaslatot

Ellenzékből még máshogy látták az otthonápolók problémáit.

Az LMP szerint egységesen a minimálbér összegére kellene növelni minden érintett számára az otthonápolási díjat - mondta el sokadjára javaslatát Ungár Péter keddi sajtótájékoztatóján.

A képviselő emlékeztetett: 2004-ben még az akkor ellenzékben lévő Fidesz politikusa, Mátrai Márta is ezt kezdeményezte egy javaslatában. Ungár most az egykori fideszes javaslatot nyújtotta be ismét a népjóléti bizottsághoz, ahol azonban a kormánypártok képviselői leszavazták azt. 

Bár tavaly a kormány emelte azok díját, akik gyermeküket ápolják otthon, de azokat, akik idősebb hozzátartozójukról gondoskodnak, 38 vagy 58 ezer forinttal "alázzák meg" - fogalmazott a politikus.

Nem sztrájkolhatnak a szociális gondozók, pedig alacsony béreik mellé csak fizikai és szellemi kimerülés jár

A tavalyi év érdekképviseleti nyertesei a fogyatékkal élő gyermekek családjai voltak. Ki mertek állni, fel merték vállalni a problémáikat és az egész napos gondozást követően felemelték a telefont, írták az e-maileket, szerveződtek, hogy mindenkihez eljusson, milyen méltatlan körülmények jutnak osztályrészül azoknak, akik egy súlyos fogyatékkal élő családtagot, jelen esetben gyermeket otthon gondoznak.