Vádemelés a gyilkossági ügybe keveredett ex-fideszes ügyében

Pedig sokáig falaztak a dunaújvárosi Gál Rolandnak.

A rendőrségi tájékoztatás emlékeztet a dunaújvárosi G. A. 2013. május 1-én a hajnali órákban bántalmazott dunaföldvári otthonában egy 42 éves vállalkozót, aki ennek következtében életét vesztette. Az elkövető két társa, Sz. J. valamint a fideszes önkormányzati képviselő Gál Roland segítségével az áldozat holttestét Dunaújvárosba vitte, és egy lakóház pincéjében elrejtette.

Rendkívüli: Gyilkossággal gyanúsítják a fideszes képviselőt

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint, egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, idén január 5-én nyomozást rendeltek el. Az üggyel összefüggésben, szerda hajnalban két gyanúsítottat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A férfi eltűnése miatt a rendőrség közigazgatási eljárást indított. A rendőrök a holttestet 2016. február 14-én megtalálták a dunaújvárosi ház pincéjében.

Újabb részletek a dunaújvárosi gyilkosságról! Halálra verték, pincében rejtették el a holttestet

Január 5-én indult a nyomozás az évekkel ezelőtt eltűnt dunaföldvári férfi ügyében, melyből időközben gyilkossági ügy lett. A rendőrség ma először tartott sajtótájékoztatót a témában. Molnár Gábor rendőrezredes a 2013-ban elkövetett emberölésről tájékoztatta a hallgatóságot. Mint elmondta, a bűncselekmény Tolna megye területén történt, ezért folytatja le a nyomozást a helyi rendőrség.

A rendőrség az ügy iratait október 26-án adta át a Tolna Megyei Főügyészségnek. A rendőrség G. A.-val szemben emberölés, kifosztás, magánlaksértés, Sz. J.-vel szemben bűnpártolás és orgazdaság, Gál Roland ellen pedig bűnpártolás miatt javasol vádat emelni. Mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.

Sokáig falaztak neki

Emlékezetes, hogy a dunaújvárosi önkormányzat és a Fidesz milyen nehezen engedte a Gál Roland kezét. A férfi majd egy hónappal a gyilkossági ügy kipattanása után, 2016 márciusában mondott le megbízatásáról, majd a Fidesz felfüggesztette párttagságát, a párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.

Emlékeztető:

Lapunk számos exkluzív anyagot közölt Gál Roland dolgairól - ezeket ITT tudja elolvasni.