Van, akinek az a munkája, hogy számolja, hányszor szexeltek és káromkodtak a Való Világban

 
 
Az RTL II-n futó műsort hat kategória alapján vizsgálják:
 
a szexualitás, a szexuális kontextusban megjelenő meztelenség, a trágár kifejezések gyakorisága, valamint negatív magatartásmintaként a dohányzás és a direkt, illetve indirekt módon feltűnő alkoholfogyasztás.
 
A statisztikákat külön honlapon mutatják be, hogy felhívják a figyelmet az ártalmas tartalmak negatív hatásaira és a józan médiafogyasztásra (felhívás: részegen senki ne fogyasszon médiát!), főleg azért, mert a műsort leginkább a 13-17 éves korosztály nézi.
 
 
Nagyon érdekes elfoglaltság böngészni a diagramokat és a számokat, kiderül például, hogy a szeptember 20-i adásban káromkodtak a legtöbbször, összesen 113 alkalommal. A legtöbb cigizést október 11-én mutatták be, 23-at, ami már több, mint egy doboz, a korrektség jegyében azonban pozitív példákkal is találkozhatunk, múlt hét pénteken például csak egy szál ment el a teljes adásban.
 
Biztosan vannak károgók, akik nem látják, miként éri el a célját a barométer, de én a magam részéről azért bízom benne, hogy a 13-17 évesek előszeretettel böngészik, lájkolják, serelik majd az adatokat, és ha netán kocsmázásra adnák a fejüket, legalább annyi lesz bennük, hogy csakis indirekt módon fogyasztanak majd alkoholt.