Varga Zoltán Péter: Tisztességes béreket az ápolóknak is!

Varga Zoltán Péter: Tisztességes béreket az ápolóknak is!

A Jobbik-Konzervatívok egészségügyi szakpolitikusa elmondta, pártja az ápolók jobb munkakörülményeiért és tisztességes béréért is küzd.

Tisztelettel köszöntjük az ápolók nemzetközi napja alkalmából mindazokat, akik hazánkban a betegeket, segítségre szorulókat hivatásszerűen ápolják - írja Facebook posztjában Varga Zoltán Péter, a Jobbik-Konzervatívok egészségügyi szakpolitikusa.

A Jobbik Pest vármegyei önkormányzati képviselője szerint "ápolónak lenni gyönyörű hivatás, azonban a mai körülmények között nehéz foglalkozás, és éppen ezért küzd a Jobbik-Konzervatívok az ápolók jobb munkakörülményeiért és tisztességes béréért is!"

"Konzervatív közösségünk egy olyan normális Magyarországért dolgozik, ahol az ápolókat is normális bér illeti meg, és ahol a bérfelzárkóztatás az európai közösség részeként, annak segítségével rövid távon is megvalósítható"

- fogalmaz bejegyzésében Varga Zoltán Péter.

(Címlapkép: Ápoló az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet tüdőbelgyógyászati osztályán 2021. február 18-án. A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére 2014 óta február 19-e, Magyarország első főápolója, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója a magyar ápolók napja. MTI/Balogh Zoltán)