Urald a pillanatot! Avagy miért hülyeség lenácizni Orbán Viktort

Urald a pillanatot! Avagy miért hülyeség lenácizni Orbán Viktort

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.) 

Zavard össze a macskát! 

Ez az egyik Orbán-szabály, legalábbis G. Fodor Gábor könyve szerint (az elolvasását amúgy kötelezővé tenném minden "ellenzéki" újságíró számára). Ennek lényege, hogy az összezavart cicánál mindig egy-két lépéssel előrébb járjunk, így a kisállat végül is azt csinálja, ami a mi szándékunkban áll - és ne a saját elképzeléseit valósítsa meg. 

Orbán Viktor pillanat uralásának ez az egyik fő pillére. 

Ennek gyakorlati megnyilvánulása, hogy ő (vagy ha tetszik, Rogán Antal) írja az ellenzéki lapok vezércikkeit, nagy megmondásait. 

Most például azt, hogy ő náci - a fajkeveredéses mondatai kapcsán. S persze megint leírva, hogy ORBÁN KIÍRTA MAGÁT AZ EURÓPAI POLITIKÁBÓL. 

Mindezt például azután, hogy néhány nappal ezelőtt, július 19-én, kedden Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéd keretében tárgyalt Arthur Schneierrel, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával a Karmelita kolostorban. A főrabbi háború kitörésének első napjától kezdve támogatja az ukrajnai zsidó menekültek magyarországi ellátását, illetve továbbutazását Izraelbe. Míg július elején az Ukrajnai Zsidó Közösségek Szövetsége (FJCU) elnöke, Mayer Tzvi Stambler rabbi fordult levélben Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben köszönetet mondott Magyarországnak az ukrajnai zsidó menekültek befogadásáért, egyben kifejezte reményét, hogy hamarosan sikerül megteremteni a békét Ukrajnában.

Sok mindennel lehet vádolni Orbán Viktort, de nácizmussal talán nehezen. 

De akkor miért történik meg ez (ismét)?

Visszatérve GFG már hivatkozott könyvéhez. 

Van benne egy rész a gyűlölet vezérelte kommunikációról, cselekvésről.

"A gyűlölet a szélsőségek hajtóanyaga. A gyűlölet nem békéltethető össze az igazsággal, nem tűri a józan észt"

- magyarázta Orbán Viktor azt a mondást, miszerint a gyűlölet elvakít. 

Addig meg egy összezavart macska magabiztosságával gyűlöljük a házmestert.