Schadl György: „Ne álljon már bele egy szájbab*szott kis járásbírósági fikabíró”

Schadl György: „Ne álljon már bele egy szájbab*szott kis járásbírósági fikabíró”

Schadl ismét prosztó, Völner pedig újfent bizonyította, hogy milyen az a sokat emlegetett fideszes urizálás. Röviden így lehetne összefoglalni a 24.hu és a 444.hu által közzétett nyomozati hangfelvételeket. Kiderült, hogy Schadl miként segített sportkocsit venni Völner Pál volt államtitkár fiának, miközben trágár szavakkal illette az egyik neki nem tetsző bírót.

A 24.hu szerint Schadl Györgynek annyira fontos volt, hogy a fideszes politikus fia elégedett legyen, hogy fizetni is hajlandó volt az autókereskedő jutalékát Völnerék helyett. Az nem derült ki, hogy sikerült-e megvennie Völner Pál akkor 25 éves fiának a vágyott sportautót, de az tény, hogy az ügyészség többek közt egy piros Porschét is lefoglalt a volt államtitkár fiánál.

Én inkább a te ügyintézésedet fedezem, csak kapja meg a maximális kedvezményt. Azt most nem tudom elmagyarázni, hogy az ügyintézőnek egy három kilót vissza kell dobni, mert az hülyén veszi ki magát. Azt rendezem én értelemszerűen

- mondta nagylelkűen Schadl György az autókereskedőnek a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján.

Egy másik nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv szerint Schadl György ordenáré és trágár szavakkal kelt ki magából, amikor egy bíró olyan állásfoglalást adott ki egy fegyelmi eljárás során, amely a végrehajtói kar elnökének nem tetszett.

Ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró, most már tényleg, hát az agyamat eldobom. (...) Hát a jó kurva anyjába elküldeném ezzel a baromságával 

- mondta a 444 birtokába került hangfelvétel szerint a feleségének a bíróról, akit ki akart rúgatni. 

Senyei György, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke végül személyes találkozót szervezett Schadlnek a Fővárosi Törvényszék elnökével.

Tatár-Kis Péter a nyomozati iratok szerint azt mondta Schadlnek, hogy nem tudja kirúgni a bírót, de el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén.