Vona Gyurcsánynak: Lenne egy javaslatom. Vonuljon vissza öt évre!

Vona Gyurcsánynak: Lenne egy javaslatom. Vonuljon vissza öt évre!

„Olyan ön Orbánnak, mint Orbán önnek” - jelentette ki a 2RK elnöke, aki finoman kiosztotta a DK elnökét, aki megindokolta, hogy miért nem mond le a választási eredmény után. Várja vele a vitát, ahogy Magyar Péter felé is áll még a vitakihívása.

Gyurcsány Ferenc megindokolta, hogy miért nem mond le az EP-választás eredménye után, mely alapján a DK az MSZP-vel és a Párbeszéddel közösen 8 százalékra olvadt.

A DK-elnök keddi posztjában megideologizálta, miért nem vállalja a politikai felelősséget:

A magyar politika sok kártékony mítosza közül az egyik legtöbbet hangoztatott az, hogy „Gyurcsány a hibás a négy egymást követő kétharmadért.”

Gyurcsány hozzátette, szerinte le kell zárni ezt a kérdést "örökre 15 perc alatt". Méghozzá „érvekkel, tényekkel, idézetekkel, adatokkal alátámasztva”.

Úgy látja, nem neki köszönheti az ország a négy fideszes kétharmadot.

Vona abszolút nem így látja

Erre reagálva Vona Gábor mai bejegyzésében arról írt, hogy gyakorlatilag Gyurcsány maga az Orbán-rendszer egyik fő (ellen)tartópillére.

Mint a Második Reformkor Párt (2RK) elnöke írta:

„Tisztelt Gyurcsány Ferenc Elnök Úr!

1. Megértem, hogy nem mondott le. Sokat dolgozott a pártjáért. Megérdemli ezt az elnökséget. A DK ön nélkül tényleg nem létezik.

2. A DK-n kívül a másik csapat, ami ön nélkül nem létezik: a NER.

3. Olyan ön Orbán Viktornak, mint Orbán Viktor önnek. Garancia a politikai túlélésre.

4. Lenne egy javaslatom. Vonuljon vissza öt évre, ahogy 2018-ban én is tettem! Ez idő alatt végiggondolhatná, miért is szerepel mindig ön a Fidesz plakátjain. És egyszer, csak egyszer - mondjuk 2026-ban! - hagyja, hogy ön nélkül is megpróbálja az ellenzék. Ahogy én is hagytam 2022-ben.

5. Aztán, ha így sem sikerül, akkor folytassa! Akkor áradjon a DK! Akkor igaza van, és tényleg nem ön az akadály. De engedje meg, hogy egyszer megpróbálja az ország. Hátha mégis…

Üdvözlettel kívánok intenzív nyarat:

Vona Gábor

elnök

Második Reformkor”

Utóiratként Vona azt is hozzátette: a vitakihívása Gyurcsány felé továbbra is áll, ahogy Magyar Péter felé is. A Tisza Párt EP-képviselőjével egy személyes vitakihívás egyébként már tavasz óta húzódik.

(Címlapkép: Vona Gábor - Youtube)