Vona Gábor: mindenkinek színt kell vallania

A Jobbik elnöke szerint most a Fidesznél pattog a labda.

Vona Gábor a migránsokat befogadó Közösségi Szálló előtt tartott sajtótájékoztatón ismertette: a múlt keddi sikertelen alaptörvény-módosítás után a Jobbik hétfőn benyújtotta javaslatát az Országgyűléshez, amely egy mondat kivételével szóról szóra megegyezik az Orbán Viktor kormányfő által kezdeményezett módosítással. Ez a mondat a letelepedési kötvények üzletágát tenné alaptörvénybe ütközővé.

Az ellenzéki politikus azt kérte Rubovszky György elnöktől, hogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága minél hamarabb vegye napirendjére javaslatukat, egyben arra kérte a Fidesz és KDNP képviselőit, hogy ne próbálják meg szabotálni kezdeményezésüket,

"mert ha ezt teszik, akkor minden vád, amit velünk kapcsolatban hazaárulás címén megfogalmaztak az elmúlt napokban, az rájuk hullik vissza".

Viktor még nem engedi - nincs napirenden az alaptörvény-módosítás

A napirendre vételről - a házszabálynak megfelelően - Rubovszky György, a bizottság elnöke dönt, így egyáltalán nem biztos, hogy a brüsszeli betelepítést, illetve a letelepedésikötvény-programot egyszerre kizáró jobbikos javaslat egyhamar a képviselők elé kerülhet. Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) országgyűlési határozat rendelkezik a parlamenti bizottságok működéséről. Az 58.

Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik mindig is a teljes védelmet tartotta fontosnak, azt, hogy se szegény, se gazdag migránst ne lehessen Magyarországra telepíteni, se szegény, se gazdag terrorista ne érkezhessen Magyarországra.

Közölte: Orbán Viktort arról tájékoztatta a népszavazás utáni négyszemközti találkozón, hogy a Jobbik akkor támogatja az alaptörvény módosítását, ha az Országgyűlés ezt a teljes biztonságot garantálja, vagyis kivezeti az idegenrendészeti törvényből a gazdag migránsok letelepítését lehetővé tevő letelepedési kötvényt, ez azonban nem történt meg, ez a vita a Fidesz és a Jobbik között.

Az elnök szerint most a Fidesznél pattog a labda, a gondolkodó emberek számára pedig egyértelművé válik, ki az, aki a valódi, teljes biztonságot akarja, és ki az, aki pusztán politikai kampányeszközként használja a menekültkérdést.

Vona Gábor újságírói kérdésre az ellene irányuló "karaktergyilkossági kísérletre" reagálva azt mondta, ez pont azóta zajlik, amióta közölte Orbán Viktorral, milyen feltétellel támogatja a Jobbik az alaptörvény módosítását.    

"Azóta elszabadult hajóágyúként viselkedik a Fidesz-közeli média",

ellene és a pártja ellen

"elképesztő csúsztatások, rágalmazások, hazugságok hangzanak el".

Ennek mi örülünk, hiszen egyrészről azt mutatja, hogy a Fidesznek nincsenek érdemi érvei a Jobbikkal szemben, másrészt azt mutatja, hogy a Fidesz-KDNP nagyon jól tudja, a Jobbik az a politikai közösség, amely a valódi alternatívát jelenti, és képes őt 2018-ban leváltani - fogalmazott Vona Gábor.

Kettős beszédet folytat a magyar kormány a migráció kapcsán, hiszen mindenhol azt híresztelik, hogy ők megvédik az ország lakosait, de közben árulják a kötvényeket, elárulják a balassagyarmatiakat és a Nógrád megyében élőket - ezt pedig Dobrocsi Lénárd választókerületi elnök hangsúlyozta.
 
Dobrocsi kiemelte, hogy "az elmúlt 79-80 hónap alatt, mióta Fidesz-kormány van", még mindig nem zárták be vagy tették zárttá a balassagyarmati nyitott idegenszállót, amelynek szomszédságában egy általános iskola alsó tagozata, nem messze pedig egy templom, egy gimnázium és egy vasútállomás is található.
 
Ismertette, hogy 2015-ben a balassagyarmati közösségi szálláson elhelyezett 1115 menekültből 1103 (98,9%) tűnt el nyomtalanul, és ez az arány 2016-ban sem változott: 166 menekült közül 151 (90%) távozott. "Mindezek ellenére  napjainkban Orbán Viktor és Pintér Sándor belügyminiszter 4 millió Ft támogatást sem adott egy térfigyelő kamera rendszer kiépítésére Balassagyarmatnak, a balassagyarmati és a nógrádi lakosok védelme érdekében" - tette hozzá.