Megszűnik a vs.hu

Az Origót akarja tovább fejleszteni a Kesma.

Az utóbbi időben már alig-alig működött, de most végleg megszűnik a vs.hu. Az Index szerint február 11-én, hétfőn jelentette be Kalmár Tibor üzletágvezető a munkatársaknak, hogy vége a lapnak. Igaz, állítólag az utolsó időszakban már csak két teljes és két félállásban dolgozó újságíró alkotta a szerkesztőséget. A hétfői hírfolyamot elnézve kora délután már leállt a hírszerkesztés.

A vs.hu is a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) alá tarozott, és úgy tudni, a lap lekapcsolását azzal indokolták, hogy a jövőben a hírportálok piacán egyetlen termékre, az Origóra szeretnének koncentrálni. A munkatársaknak azonban nem ajánlották fel, hogy ők is ott folytassák a munkát.

A lap nem fog eltűnni, csupán új cikkek nem születnek rajta.

Emlékeztetnek arra is, hogy 2016 áprilisában derült ki a lap kezdeti végét jelentő rejtett kormányzati támogatás: a Magyar Nemzeti Bank alapítványai ugyanis több mint félmilliárd forinttal támogatták a kiadó New Wave Production Kft.-t, ami Szemerey Tamás, Matolcsy György unokaöccse érdekeltségeihez tartozik.

A hír hallatán azok az újságírók, akik továbbra is függetlenek akartak maradni, szinte rögtön felmondtak. Néhány nap alatt 12 újságíró ment el, köztük a főszerkesztővel.