Michelisz 11. hellyel nyitotta a szezont

Michelisz 11. hellyel nyitotta a szezont

A WTCR marokkói szezonnyitójának startjánál Thed Björk lerajtolta Esteban Guerrierit, de az első kanyarban az argentin került belső ívre, így megtartotta vezető helyét, mögöttük Girolami és Priaulx csatázott, utóbbi jött ki belőle jobban.

Michelisz egy helyet javítva a 10. helyen járt az első körben, a futam második felében márkatársa, Nicky Catsburg simán megelőzte, miután Mikel Azcona lelökte az ideális ívről a magyar versenyzőt. A Cuprát vezető spanyol öt másodperces büntetést kapott a manőverért.

A futamon ugyan volt néhány csata, de különösebb izgalmakat nem láthattunk, Guerrieri uralta a versenyt, mögötte Björk futott be. Vernay öt másodperces büntetést kapott Priaulx meglökése miatt, a dobogó legalsó fokára Girolami állhatott fel.

Michelisz a holnapi időmérő és két futam előtt abban reménykedhet, hogy csapattársa, Gabriele Tarquini a 4. helyen fejezte be a hétvége első fordulóját, az időmérőn tizeden belüli különbségről beszélhettünk köztük. Tassi Attila a 19. pozícióban ért célba, valószínűleg akadtak nála technikai problémák, de még a tempóját is keresi a Honda fiatal magyarja.

Marokkó