Zelenszkij kemény ellencsapást ígért az újabb orosz csapások után

Zelenszkij kemény ellencsapást ígért az újabb orosz csapások után

Az ukrán elnök azt követően reagált így, hogy legkevesebb 18 civil meghalt és 130 megsebesült a szerdára virradóra.

Kemény ellencsapást helyezett kilátásba Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miután - saját közlése szerint - legkevesebb 18 civil meghalt és 130 megsebesült a szerdára virradóra végrehajtott orosz légicsapásokban Kijevben és a kelet-ukrajnai Harkivban - számolt be az MTI.

Több mint kétszáz különböző helyszínt értek a támadások, köztük volt 139 lakóház, és súlyos károk keletkeztek az infrastruktúrában is. Sokan meghaltak egy többemeletes lakóházban, amelyet rakétatalálat ért

- részletezte Zelenszkij a Telegramon közzétett tájékoztatójában. Jelezte, hogy pillanatnyilag 18 halálos áldozatról tudnak, de ez a szám emelkedhet.

Az ukrán mentőszolgálat videofelvételt tett közzé, amelyen látható, ahogy a mentőegységek vizsgálják egy összedőlt lakóház romjait, és kutatnak esetleges túlélők után. A rendőrség közlése szerint a kutatást éjfél előtt fel kellett függeszteni, mert attól lehetett tartani, hogy a mentők is a romok alá szorulnak.

Az ukrán főügyészség azt közölte, hogy az orosz erők 44 rakétát indítottak el ukrajnai célpontok felé, a hadsereg ebből 22-t tudott elhárítani, nagyrészt Kijev fölött. Az ukrán fővárosban lakóházak mellett iskolák és egészségügyi létesítmények is megrongálódtak. A mentők közlése szerint 22 ember megsebesült, köztük négy gyerek.

(Címlapkép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miután interjút adott az Associated Press amerikai hírügynökségnek egy harkivi bunkerben 2023. november 30-án. MTI/AP/Felipe Dana)