Állami korrupció? Nincs itt semmi látnivaló

Korrupció és hivatali visszaélés miatt 624 nyomozás volt tavaly és 122 zárult feljelentéssel. Felső vezető ellen egy vizsgálat sem indult, de kis- és középvezető ellen is tíznél kevesebb. Talpasok ellen már annál inkább.

A tavalyi évben 624 titkos nyomozást folytatott le a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ), ezek közül 122 zárult feljelentéssel, az esetek 90 százalékában korrupció és hivatali visszaélés miatt - mondta el a Magyar Időknek az NVSZ vezetője.
 
Az NVSZ a rendvédelem, a polgári titkosszolgálatok, bizonyos közigazgatási szervek, a jogszabályokban meghatározott kormánytisztviselők, kormányzati ügykezelők, valamint állami szolgálati jogviszonyban álló állami tisztviselők és állami ügykezelők körében látja el védelmi feladatait.
    
Mint felidézte, tavalyi feljelentéseik 90 százaléka korrupciós ügyek, hivatali visszaélések miatt történt, ám volt kábítószerrel kapcsolatos ügyük is.

Ha ön épp magyarul tanul, vagy csak nem olvasott az utóbbi 27 évben magyar sajtót, akkor a következő két mondat segít megérteni, miért egy kiterjedt, pöffeszkedő, bűzlő, lefolyástalan dagonya a magyar közélet:

Felső vezető ellen nem született feljelentés, kis- és középvezető ellen is tíznél kevesebb. Egy feljelentés született tábornoki rangban lévő munkatárs ellen, de ő rendelkezési állományban volt. Hivatásos 178 fő, kormánytisztviselő (kormányhivatalnok, állampolgársági ügyekkel foglalkozó alkalmazott, földhivatali dolgozó) 60, közalkalmazott 3, polgári személy 1017 fő volt a feljelentett személyek között.

26 esetben sikerült a csőbehúzás

Bolcsik Zoltán beszámolója szerint tavaly 214 kontaktusos megbízhatósági vizsgálatot végeztek el, és 26 feljelentést kellett tenniük. Ezen vizsgálatok során olyan életszerű helyzetet teremtenek, melyben a célszemélynek el kell döntenie: korrupt lesz vagy becsületes marad.
    
A vezérőrnagy hangsúlyozta, hogy az NVSZ 2011-es megalakulása óta folyamatos tisztulás látható a közszférában.
 
Éljen a párt, éljen a párt, éljen a...