„Indítsunk új időszámítást Magyarországon!” – Elindult Magyar Péter vezetésével a Nemzeti menet

„Indítsunk új időszámítást Magyarországon!” – Elindult Magyar Péter vezetésével a Nemzeti menet

A Parlamentig tartó vonuláson láthatóan több tízezres támogatói tömeg jelent meg, a tüntetés élő közvetítését több mint 200 ezren látták. „Több százezren vagyunk itt személyesen, s talán már milliók vannak velünk online” – jelentette ki a pártszervező.

Szó szerint útnak indult 14 óra körül a Magyar Péter által szervezett Nemzeti menet és demonstráció, az összegyűlt, sok ezer emberből álló tömeg a Deák Ferenc térről a Kossuth Lajos tér felé vette az irányt.

Erről Magyar Péter saját Facebook-oldalán élő videót is elindított, melyben hallani, hogy egymás után ismert magyar dalok és más népszerű zenék csendülnek fel. Köztük a Nem tetszik a rendszer „klasszikusa” is.

Talpra Magyarok! Ne féljetek!

– ez olvasható a Magyar és szimpatizánsai által tartott és felvonultatott molinón, amely mögött rengeteg trikolór, címeres és lyukas zászló emelkedik ki a tömegből.

Az esemény élő közvetítését egyre többen, bő fél órával a menet elindultát követően csaknem 30 ezren nézték.

Ahogyan az várható volt, felzendült többek között az „Orbán, takarodj!” és a „Mondjon le!” szólama is.

Frissítés: A Magyar vezette tömeg megérkezett a Parlamenthez

15 óra előtt kicsivel oda is ért a Kossuth térre, az Országház épületéhez a több tízezresre becsülhető embertömeg, az élén Magyar Péterrel. A helyszínen azután beszédek hangzottak el.

Egyébiránt 15:40-ig

a menet főszervezőjének első élő videóját több mint 220 ezren tekintették meg a közösségi oldalán.

A másik élő közvetítésen a NER-kritikus rendezvényen felszólalók beszédeit lehet nyomon követni. Ezt is sok tízezren kísérték figyelemmel.

Több százezresre duzzadt a tömeg Magyar szerint

Nem sokkal 16 óra után Magyar Péter is előrukkolt saját beszédével, amelyben egyebek mellett azt ígérte, a mai naptól semmi sem lesz ugyanúgy, mint ahogy eddig volt.

„Több százezren vagyunk itt személyesen, s talán már milliók vannak velünk online”

– jelentette ki a pártszervező.

Mi, magyarok valódi, haladó, modern társadalmat akarunk a mai feudalizmussal szemben

– fogalmazott a Talpra Magyarok vezetője, megerősítve, hamarosan bejelenti, melyik lesz az a párt, amellyel elindul majd a június 9-i önkormányzati és EP-választásokon.

(Képek: Magyar Péter Nemzeti menete 2024. április 6-án - Facebook)

Magyar elmondta, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc párosa és az ideológiai szembenállások nem hagyják fejlődni a hazát. Szavai szerint a reménytelen helyzetben lévő uralkodó osztály kétségbeesetten próbálkozik a lopott vagyon és hatalom megtartásáért. Ez a hatalom minden, csak nem keresztény, konzervatív és polgári – rögzítette Varga Judit exférje.

„Indítsunk új időszámítást Magyarországon!”

– szólította fel támogatóit a magyar belpolitika befagyottsága kapcsán. Ezután Magyar Péter a gyermekvédelemre és egyéb szakpolitikai elképzeléseire is kitért.

Végül úgy vélekedett, a nép maga az „atombomba”, és azzal zárta mondandóját, hogy legközelebb „anyák napján találkozunk”.

Már fel is került a magyar pártrendszer térképére

A NER kihívójaként fellépő, rendszert bíráló politikus épp nemrég jelentette be, hogy elkészült a Talpra Magyarok! hivatalos honlapja, valamint sajátjaként átvette a már létező Legyél a változás! Egyesületet.

Az pedig a magyar pártrendszer erőviszonyait tekintve váratlan hír, hogy a Republikon friss felmérése szerint Magyar Péter még nem is létező pártja a DK-t is megszorongatná támogatottság terén, ezzel előlépne a harmadik legnépszerűbb politikai erővé Magyarországon.

(Címlapkép és fotók: Magyar Péter az általa meghirdetett Nemzeti meneten 2024. április 6-án - Szomor Balázs/Alfahír)