Lázár megkérdezi Tállait, miért kap félmilliós extra jövedelmet

Azért akadnak dolgok, amiket "tisztázni kell" az ügy kapcsán.

Múlt héten derült ki Tállai vagyonnyilatkozatából, hogy a NAV vezetőjeként kapott közel bruttó egymillió forintos fizetése mellett tavaly óta egy Saldo Zrt. nevű cégtől bruttó 270, míg egy Kompkonzult Kft. nevű vállalkozástól 249 ezer forintos havi mellékesre is szert tesz. Az előbbi cég egyébként adózási, járulék és számviteli kérdésekben tanácsadással is foglalkozik. A két vállalkozás az adóhatóság kiadványainak, az Adóvilágnak, illetve a Vámértesítőnek a szerkesztését végzi.

Az adóhatóság leszögezte, hogy ezzel semmi gond nincs, és így vélekedik Lázár János is. A kancelláriaminisztert a csütörtöki kormányinfón kérdeztük arról, nem érzi-e aggályosnak, hogy a NAV elnöke

az általa vezetett intézmény egyik részfeladatának (a két lap szerkesztésének) elvégzéséért több mint félmilliós plusz fizetést vesz fel.
 

 

Tállai, a csula az arcodon

Tállai vagyonnyilatkozatából tegnap tudhattuk meg, hogy fizetése mellett szép, kövér mellékes jövedelmekre tesz szert. Az már önmagában érdekes tudományos kérdés, hogy az adóhatóság vezetői, államtitkári, parlamenti képviselői teendői, és havi 4-5 falunap/szalagátvágás/vérnyomásmérő-átadás mellett milyen szuperképesség teszi még lehetővé, hogy bármilyen más munkát elvállaljon.

 

Lázár szerint önmagában azzal, hogy egy állami intézmény vezetője szerkeszti az intézmény kiadványait, nincs semmi gond. A miniszter azonban talán mégis érezheti, hogy Tállai extra jövedelmével nincs minden rendben, mert hozzátette: az állami tisztviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok "nagyon szigorúak", ezért

tisztázni kell, hogy a NAV elnöke pontosan milyen munkát végez

ezeknél a cégeknél.

A politikus ígéretet tett arra, hogy erről

"meg fogja kérdezni"

Tállai Andrást.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd